Zweedse prins Carl Philip kiest voor nieuwe carrière

Een nieuw hoofdstuk voor de prins.

Ooit was het de bedoeling dat prins Carl Philip na zijn vader de troon zou bestijgen, maar sinds hij oudere zus Victoria voor zich moet dulden in de troonopvolging, kan de prins lekker z’n eigen ding doen. Nu onthult de Zweedse ELLE dat de hoogheid een bijzondere, nieuwe weg inslaat met een reeks stijlvolle kiekjes van de (laten we eerlijk zijn) bijzonder knappe prins.

Veelzijdige royal

De eerste zeven maanden van z’n leven was hij de kroonprins, maar na een wetswijziging in 1980 (waarmee vrouwelijke erfgenamen evenveel recht kregen op de troon als de heren) kwam Carl Philip een plekje lager in de lijn van opvolging te staan. Dat betekent natuurlijk ook dat je minder druk op je schouders hebt, en meer kunt doen waar je zélf behoefte aan hebt.

Zo weten we dat Carl Philip een bijzonder sportieve royal is – hij voetbalt, zwemt, skiet, en racet graag rond in razendsnelle auto’s – maar daarnaast is hij ook nog eens hartstikke creatief!

Koninklijk designerduo

Zo houdt de hertog van Värmland zich al sinds 2003 bezig met Graphic Design, en heeft hij zelfs een jaar lang vakkennis opgedaan aan de Rhode Island School of Design. In 2012 richtte hij vervolgens samen met zakenpartner Oscar Kylberg het designbureau Bernadotte & Kylberg op. Het bedrijf heeft over de jaren een indrukwekkend klantenbestand opgebouwd op het gebied van interieur, tafelen, en mode. Van porseleinen schaaltjes tot luxe accessoires: Carl Philip is van veel markten thuis.

Primeur

Maar nu slaat de prins dus totaal een nieuwe weg in met zijn bedrijf! Voor het eerst heeft Bernadotte & Kylberg namelijk een geheel éigen collectie uitgebracht. De launch van Bernadotte & Kylbergs debuutcollectie wordt in ELLE Sverige gevierd met een fotoshoot en een interview met de beide heren:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE Sverige (@ellesverige)

In het bijschrift valt te lezen dat dit altijd de droom is geweest van het designduo. “Dit is een droom, een visie die we al lange tijd hebben, met de hoop om op een dag onze eigen producten te kunnen presenteren”, aldus Carl Philip.

De eerste collectie bestaat uit luxe sjaals van zijde en wol, en comfortabele kleedjes om onder weg te kruipen – perfect getimed voor de Zweedse winter natuurlijk. Via de Instagram-pagina van het label krijgen we vast een voorproefje van de eerste items, die allen voorzien zijn van een stijlvol Bernadotte & Kylberg-monogram.

Luxe items

Het had ook niet anders gekund, maar aan producten met zo’n koninklijk designerrandje hangt ook een pittig prijskaartje. Zo kost een dekentje van merinowol en kasjmier je omgerekend zo’n 450 euro. Zijden sjaals gaan voor ongeveer 215 euro over de toonbank en voor de wollen varianten betaal je een slordige 180 euro.

Maar goed: dan heb je wel Zweeds design in huis met een bijzonder royaal randje. En dat is ook wat waard, toch?

Bron: Instagram ELLE Sverige | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..