Deze hobby had Kate in haar studententijd

En het heeft niks met sport te maken!

De altijd stralende prinses van Wales lichtte een tipje van de sluier op over haar bezigheden als student aan de Universiteit van St. Andrews. Kate had destijds een hobby, waar ze zich nog steeds af en toe mee bezighoudt. Tijdens haar bezoek aan Nottingham Trent, sprak ze hier vol lof over.

Sportief

In een interview legde de prinses uit hoe St. Andrews de perfecte gelegenheid bood om een scala aan activiteiten uit te proberen. “Ik herinner me dat de universiteit voor mij één van die geweldige kansen was om nieuwe hobby’s uit te proberen, en dat heeft zich nu voortgezet”, aldus Kate. Tijdens het uitproberen van verschillende hobby’s, hield de prinses het dan ook niet bij sporten alleen. “Ik vond het geweldig om nieuwe dingen uit te proberen en mezelf uit te dagen, of het nu ging om sport, muziek of kunst”, vervolgde de koninklijke hoogheid. “Ik hou ervan om in de buitenlucht te zijn en was lid van verschillende sportclubs, zoals de hockey- en tennisclub.”

Fotografie

Naast te vertellen over de sportactiviteiten waaraan ze zich waagde, onthulde de prinses van Wales ook een andere hobby die ze oppakte en die haar later in haar koninklijke leven zelfs van pas is gekomen.

“Maar ook mijn liefde voor fotografie heb ik dankzij de universiteit ontdekt en ontwikkeld. Dat was echt geweldig en ik heb daardoor allemaal nieuwe vrienden ontmoet. Fotograferen is iets wat ik nog steeds graag doe”, vervolgt de prinses haar verhaal. Haar favoriete onderwerp om op de gevoelige plaat vast te leggen? Haar koninklijke kroost natuurlijk! De foto’s die Kate van haar kinderen, prins George, prinses Charlotte en prins Louis maakt, verschijnen heel sporadisch op de Instagram-pagina van Will en Kate. Hieruit concluderen wij dat haar fotografische vaardigheden koninklijke goedkeuring hebben gekregen. Bravo Kate!

Bekend model

Afgelopen zomer deed niemand minder dan koningin Camilla zelfs een beroep op Kate’s fotografiekunsten. Ze vroeg de prinses om haar te fotograferen voor Country Life, waarvoor zij de cover sierde ter ere van haar 75e verjaardag. Keep it in the fam, Cam! 

Over haar ervaring met de prinses van Wales als fotografe, sprak koningin Camilla vol lof. “Ze heeft hele mooie foto’s gemaakt en ze werkt op een natuurlijke manier. We hebben veel plezier gehad.”

In de prijzen

De foto’s waren zo indrukwekkend het tijdschrift Country Life de Cover of the Year Award won bij de PPA Awards. In het bericht hieronder valt de coverfoto, geschoten door de prinses herself, te beworderen.

Mark Hedges, voormalig hoofdredacteur van Country Life, voelde zich destijds vereerd om de foto’s te mogen publiceren. Hij maakte zelfs een grapje en zei dat prinses Kate van harte welkom zou zijn voor een baan bij het tijdschrift en zei: “De foto’s zijn uitstekend, en we zouden vereerd zijn om de (toenmalig, red.) hertogin van Cambridge nog een opdracht aan te bieden!” Die kan Kate in ieder geval in haar koninklijke zak steken.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws