Het sprookje van prins Carl Philip en prinses Sofia

Zo hebben de twee elkaar ontmoet.

Toen de Zweedse prins Carl Philip in 2010 een oogje kreeg op glamourmodel en reality-tv ster Sofia Hellqvist, waren er behoorlijk wat mensen die lieten blijken hier niet helemaal achter te staan. Toch bewezen de twee dat hun liefde sterk bleek te zijn. Inmiddels zijn de twee zo’n veertien jaar samen en al ruim acht jaar getrouwd, maar hoe kwam dit sprookje tot stand?

Twijfelachtige ontmoeting

De zoon van de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia leerde in 2010 door gezamenlijke vrienden Sofia kennen. Prins Carl Philips ouders en zus, kroonprinses Victoria, stonden niet helemaal achter hem, toen bleek dat hij voor Sofia viel.

Sofia had namelijk jarenlang gewerkt als bikinimodel en was ook deelneemster van het reality-programma Paradise Hotel. In dit programma verblijven vrijgezelle mannen en vrouwen in een luxe resort op een tropisch eiland. Ze vormen koppels en strijden wie het langst op het eiland mag verblijven, maar daarnaast gebeuren er tussen de singles ook een aantal dingen die je vast al wel kunt raden…

Pikante beelden

Tijdens de deelname van Sofia aan het programma gaan er verschillende pikante beelden van haar rond in de Zweedse media. Ondanks deze beelden en de mening van Carls familie, besluiten de twee toch te gaan daten. We kunnen zeggen dat de twee volledig voor elkaar zijn gevallen, want inmiddels zijn ze al zo’n veertien jaar samen.

De verloving

In 2014 gaat Carl op één knie voor Sofia en vraagt hij haar ten huwelijk. Hij vertelt destijds dat hij erg zenuwachtig was en ’s nachts meerdere malen wakker heeft gelegen. Hij vroeg Sofia vroeg in de ochtend ten huwelijk, waarop haar antwoord natuurlijk een ‘ja’ was.

Een sprookjesachtige bruiloft

Op 13 juni 2015 is het zover: prins Carl Philip en Sofia geven elkaar in Slottskyrkan in Stockholm het jawoord. Sofia draagt een gloednieuwe diamanten en smaragden tiara die ze speciaal voor het huwelijk heeft gekregen van haar nieuwe schoonouders, koning Carl Gustaf en koningin Silvia. Gelukkig kunnen we nu dan ook stellen dat het koninklijke paar een beetje is bijgedraaid. Met dit gebaar laten ze weten Sofia te accepteren in de koninklijke familie.

Familie uitbreiding

In de jaren die volgen breidt de familie uit. Inmiddels heeft het koppel namelijk drie zoontjes gekregen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prinsparet (@prinsparet)

Prins Carl Philip en prinses Sofia worden op 19 april 2016 ouders van hun eerste zoon, prins Alexander. Niet veel later zijn ze in verwachting van een tweede kindje. Op 31 augustus 2017 wordt hun tweede zoontje prins Gabriel geboren. In 2021 volgt hun derde zoon, op 26 maart 2021 wordt namelijk de kleine prins Julian geboren.

Wij vinden dit liefdessprookje maar al te lief en wensen het gezin heel veel geluk toe!

Bron: Blauw Bloed, Instagram @prinsparet | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws