Mariska Bauer: ‘Frans zei dat ik alles mocht kopen, behalve schoenen’

'Daar heb ik me slechts drie maanden aan gehouden', verklapt ze.

In de allernieuwste Beau Monde (nú in de winkels!) gaan we in gesprek met de openhartige Mariska Bauer. Zij vertelt over haar herseninfarct, het herstel, de toekomst, het geheim van haar en Frans, én over hoe glamour ze eigenlijk is. Spoiler alert: “Misschien ben ik dan toch meer glamour dan ik dacht.”

Massages en spuitjes

“Ik vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien en goed voor mijn huid te zorgen”, verklapt Mariska. “Bij de Van Rosmalen Kliniek laat ik mijn huid regelmatig laseren. Verder heb ik een goede verzorging en smeer ik mijn huid in met verzorgende producten. In de zomer en winter gebruik ik altijd factor 50. Botox doe ik al sinds mijn 38e. Een keer per jaar gaat er een spuitje in mijn hoofd om hoofdpijn te voorkomen. Ik maak me niet druk om ouder worden.”

Ze deelt: “Tegenwoordig is iedereen zo met uiterlijk bezig. Als je meiden van dertien ziet rondlopen, denk je haast dat ze twintig zijn. Ze proberen er op social media allemaal te gestyled uit te zien. Dat lijkt me geen goed voorbeeld voor de jeugd.”

Glamourpoes

Qua glamourpoes-gehalte houdt Mariska het lekker nuchter. Zo vertelt ze dat ze in haar vrije tijd het liefst rondloopt in ‘een sportlegging, beenwarmers, hoge gympen, en een lange dikke trui’, maar ze vindt het ook heel leuk om lekker te tutten voor een etentje met manlief.

Mariska Bauer

Schoenen en tassen

“Ik houd van mooie en dure spullen, maar ik kan ook volledig losgaan bij Primark. Het liefst shop ik schoenen, want ik heb een enorme schoenentic. Frans zei een paar jaar geleden dat ik alles van hem mocht kopen behalve schoenen. Daar heb ik me slechts drie maanden aan gehouden.”

Hoeveel paar ze precies in haar kast heeft staan? “Dat durf ik niet te zeggen. Oké, vooruit: ik heb een hele kamer vol met schoenen. Een echte walk-in shoe closet, haha. Het duurste paar dat ik heb, zijn Louboutins“, verklapt ze. Er staan dan overigens wel een hele hoop gymschoenen en ‘leuke aparte’ exemplaren in de kast, die stuk voor stuk geliefd en gebruikt worden. “Ik draag ze allemaal”, zo legt Mariska uit, “zelfs als ze al twintig jaar oud zijn.”

Wanneer we haar vragen hoe het zit qua tassentic, moet ze toch toegeven: “Ik heb wel de Louis Vuittonnetjes en de Gucci-tasjes thuis liggen. Misschien ben ik toch meer glamour dan ik dacht, haha.”

Dit artikel is onderdeel van een uitgebreid gesprek met de prachtige Mariska Bauer uit de nieuwste Beau Monde. In deze editie vind je ook interviews met onder meer Hans Klok, Susanna Klibansky, Josh Veldhuizen, Tom Groot, en Kim Beumer. Nu in de winkels!

Tekst: Anne Tonen | Foto’s: Dario & Misja | Styling: Pascalle Swinkels | Visagie: Bart Brom

Laatste nieuws