Comfortabel doch stylish: koningin Mary gaat op stoer tijdens werkbezoek aan Kopenhagen

Wauw!

Dat koningin Mary van Denemarken inmiddels uitgegroeid is tot een heus royal stijlicoon is een ding dat zeker is. Ook afgelopen weekend deed de Deense schone bij een werkbezoek aan een hertenkamp in Kopenhagen weer de hoofden draaien. Ze ging voor een comfy maar stijlvolle look.

Koninklijke titel

Het klinkt als een sprookje, maar voor Mary werd het werkelijkheid. Ze leidde een doodnormaal leven, tot ze in haar twintiger jaren stapelverliefd werd op een prins. Voor ze het wist werd ze omringd door paleismuren, en startte ze een carrière als Deense royal. Mary maakt razendsnel een transformatie door van girl next door tot kroonprinses van Denemarken. In januari ruilde ze die titel zelfs in en sindsdien gaat ze door het leven als koningin.

Die nieuwe titel is Mary absoluut niet in de koude kleren gaan zitten. Alsof er niets aan de hand was, verscheen ze de afgelopen periode uiterst vrolijk bij een aantal publieke uitjes. Ook afgelopen weekend weer. En dat deed de koningin, zoals we dat van haar gewend zijn, in een elegante look.

Outfit

Samen met de Deense minister van Milieu, Magnus Heunicke opende Mary dit weekend een hertenpark in Kopenhagen. Dat deed ze gehuld in een stijlvolle outfit. Ze droeg een grijze trui met kabelmotief, met daaroverheen een donkergroene bodywarmer. Ze maakte de look af met een sierlijke hoed, een bruine cargo broek en donkerbruine riem.

Bij de opening van het hertenpark kreeg Mary de eer om een hert los te laten. Ook nam ze even de tijd om met enkele toeschouwers een praatje te maken.

Mary
NL Beeld

Geruchten

Er werd gespeculeerd dat Mary haar paasvakantie misschien niet met prins Frederik doorgebracht, omdat de vlag boven Amalienborg gehesen bleef. Dat betekent dat er tenminste iemand van de koninklijke familie aanwezig is in het paleis.

De familie gaat vaak op vakantie tijdens Pasen, maar dit jaar bleef Mary last minute achter en kon ze dus aanwezig zijn bij het evenement. Waarom de plannen zo op het laatste moment zijn veranderd, is niet duidelijk. Wel worden de geruchten rondom de staat van het huwelijk tussen Mary en Frederik hierdoor alleen maar aangewakkerd. De koningin trok zich echter niks aan van alle geruchten en verscheen opgetogen bij het hertenpark.

Bron: Nouveau, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws