Koningin Mary bekent kleur in Kopenhagen

Mary draagt de blues met zich mee!

Ze werd benoemd tot koningin, zwaaide hier en daar vriendelijk naar het Deense volk, en prompt ging de Deense vorstin Mary met vakantie. Even bijkomen van alle heisa – wij snappen het wel. Inmiddels is ze echter terug aan de bak, en dat deed ze gisteren in stijl!

Prestigieuze prijs

In de moderne Black Diamond, een deel van de koninklijke Deense bibliotheek, vond gisteren de uitreiking plaats van de zogenaamde EliteForsk Prize plaats. Deze eer gaat jaarlijks naar jonge onderzoekers die uitblinken met hun wetenschappelijk werk.

Naast de erkenning vanuit wetenschappelijke hoek, zit er ook een fijn geldbedrag aan de prijs verbonden. Zo krijgen winnaars elk 1,2 miljoen Deense kronen, of omgerekend ongeveer 161.000 euro. Hiervan zijn een miljoen kronen gereserveerd voor hun onderzoek, en mogen zij 200.000 kronen zelf houden. Wel zo lekker meegenomen!

Mary

In het bijzijn van de Deense minister van Hoger Onderwijs en Wetenschap had Mary gisteren de taak om de prijzen te overhandigen aan de jonge onderzoekers. Hiervoor kwam zij keur in ton sur ton opdagen met een geheel blauwe outfit van The Fold  – de slangenleren Gianvito Rossi-pumps even buiten beschouwing gelaten.

Koningin Mary van Denemarken in februari 2024.
Beeld: NL Beeld

Ons favoriete detail? Dat is ongetwijfeld de felle blauwe nagellak van de vorstin. Protocollen rond naturelle nagelkleuren? Daar hebben ze in Denemarken duidelijk geen boodschap aan!

Ook gokken we dat Mary wellicht een andere make-up-artiest in de arm heeft genomen voor haar verschijning. Of wellicht is het simpelweg de post-wintersport-glow die de koningin met zich meedraagt.

Koningin Mary van Denemarken in februari 2024.
Beeld: NL Beeld

Drukke planning

De komende maanden krijgt het koninklijk paar het nog goed druk. Zo zullen zij begin mei hun eerste reeks staatsbezoeken afleggen. Op 6 en 7 mei zijn in Zweden te vinden zijn, en de reis zich voortzet naar Noorwegen op 14 en 15 mei. Na deze eerste twee staatsbezoeken zal het koningspaar in juni en juli hun opwachting maken op de Faeroër eilanden en Groenland – hoewel de data hiervan nog niet helemáál vaststaan.

Wanneer het paar weer teruggekeerd is in Denemarken, zullen zij bovendien de hardloopschoenen aantrekken voor de jaarlijkse Royal Run. Hierbij is dit jaar een extra grote rol weggelegd voor kroonprins Christian, die voor het eerst solo aan de start zal verschijnen bij de editie in Brønderslev.

Bron: UFM.dk, The Daily Mail, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws