Bij het kopen van een keuken komt heel wat kijken

Een nieuwe keuken staat bovenaan het wensenlijstje van heel veel mensen. En dat is niet voor niets. De keuken die nu in je huis zit is misschien best oké, maar niet helemaal jouw smaak. Het kan ook zijn dat je de indeling van de al aanwezige keuken helemaal niet handig vindt.

En als je dan voldoende hebt gespaard om de perfecte keuken te kunnen aanschaffen, dan ga je niet over één nacht ijs. Een keuken kopen doe je niet ieder jaar en zelfs niet iedere paar jaar. Een keuken koop je zodat je daar jaren en járen plezier van kunt hebben. En dus moet je er goed over nadenken en precies die keuken aanschaffen die perfect bij jou en je gezin past.

Standaard

Het begint met de inspiratie

Wat vind jij mooi? Felle kleuren of zo min mogelijk kleur, strak of zwierig, een keuken met bovenkastjes of juist zonder, noem het maar op. En wat heb jij nodig? Veel opbergruimte in de keuken, een groot fornuis met meerdere pitten, een dubbele oven, een extra grote koelkast? Om inspiratie op te doen kun je eens kijken bij Tulp Keukens. Je kunt daar op je gemak door de showroom wandelen en precies zien wat jij mooi vindt en wat minder goed bij je past.

Welke vorm moet de keuken krijgen?

Heb je de ruimte om een grote hoekkeuken mét kookeiland te plaatsen of heb je maar een (korte) muur beschikbaar? Het is belangrijk om vooraf te bepalen waar de keuken moet komen en welke vorm de keuken moet krijgen. Dit is niet alleen belangrijk voor de beschikbare ruimte, maar ook om comfortabel te kunnen koken. De flow van de keuken is belangrijker dan je misschien zou denken!

Bepaal je budget

Het is vooraf altijd lastig om een budget te bepalen, maar als je eenmaal inspiratie hebt opgedaan en weet welke vorm je keuken moet krijgen, kun je je budget bepalen. Let erop dat het om meer gaat dan alleen de aanschaf en het plaatsen van de keuken. Hou er rekening mee dat er misschien leidingen verlegd moeten worden en dat er “achter de schermen” ook het een en ander moet gebeuren. Tel ook deze zaken mee als je je budget bepaalt. Je komt dan niet voor nare verrassingen te staan!

Ontwerp je keuken

Je kunt thuis zelf al een grove indeling van je nieuwe keuken tekenen. Dat kan ook prima als je helemaal niet goed bent in tekenen. Met deze tekening ga je bijvoorbeeld naar de showroom van Tulp Keukens en daar zit iemand voor je klaar om jouw tekening verder uit te werken. Je kunt dan direct de apparatuur selecteren en ook bepalen welke kasten, tegels en aanrechtbladen je wilt. Aan de hand van deze tekening kan jouw droomkeuken besteld worden. Hou er rekening mee dat iedere keuken op maat wordt gemaakt. Hierdoor kan het even duren voor de keuken geleverd en geplaatst wordt. Het is dus niet verstandig om direct al te beginnen met het slopen van je oude keuken, deze heb je heus nog even nodig.

De plaatsingsdag

En dan is het zover. Jouw keuken is klaar om geplaatst te worden, een dag waar je al heel lang naar uitkijkt! Jij zorgt ervoor dat de ruimte zover klaar is dat de nieuwe keuken geplaatst kan worden. Hiervoor kan het nodig zijn dat de leidingen al verlegd zijn voordat de keukenbouwers er zijn. Deze informatie krijg je bij de bestelling.

Geen tijd om te wachten?

Heb je geen tijd of zin om te wachten op een speciaal voor jou gemaakte keuken? Dan is het misschien een idee om eens te kijken bij de showroom keukens van Tulp Keukens. Deze keukens zijn as is en moeten dus wel precies passen op de plek die jij voor ogen hebt. Bij de grotere keukenzaken, zoals Tulp Keukens, is het vaak nog mogelijk om een showroomkeuken naar wens aan te passen zodat deze precies aansluit bij jouw wensen en beschikbare ruimte. Vraag altijd naar de mogelijkheden in de winkel!

Beeld: Pexels, Pixabay

Laatste nieuws