Monaco’s Marie Ducruet rekent af met nare opmerkingen

'Mijn lichaam gaat alleen mij aan', zo schrijft ze op Instagram.

Rode lopers, zonnige vakantiebestemmingen, luxehotels en af en toe een koninklijke feestdag. We kijken graag rond tussen de kiekjes van Marie Ducruet, de schoondochter van prinses Stéphanie van Monaco. Toch is het niet al goud dat blinkt in het microstaatje, want ook zij krijgt te maken met nare opmerkingen en online haat. Dit blijkt uit een statement dat ze onlangs plaatste op haar Instagram-pagina.

In één klap bekend

In 2019 trouwde de Franse Marie Chevallier met haar droomprins, Louis Ducruet. Alhoewel, droomprins… Louis heeft geen koninklijke titel en bungelt ergens onder aan de lijst met troonopvolgers van Monaco. Maar hij mag wél mooi prinses Stéphanie zijn moeder noemen, prinses Grace Kelly zijn oma en prins Albert zijn oom. Geen verkeerde schoonfamilie voor Marie dus!

Een romantisch verhaal hebben de twee ook zeker. “Toen ik Louis voor het eerst zag, was ik op slag verliefd. Aangezien we allebei erg verlegen zijn, heeft het even geduurd. We kruisten elkaars blikken vaak, de hele school wist dat ik met hem samen wilde zijn en hij met mij, maar het heeft zes maanden geduurd voordat iemand de eerste stap nam”, vertelde Marie eerder aan Point de Vue. 

De vonk sloeg over en sindsdien wonen de twee in het ministaatje, waar Louis werkt als voorzitter van de Monaco eSport Federatie en voetbalorganisatie Barbagiuans Monaco. Marie is hoofd marketing bij de Société des bains de mer, het bedrijf dat onder andere het wereldberoemde casino van Monte Carlo beheert. Alvast genoeg leuke contacten voor hun kleine spruit, die als zestiende in de lijn van de troonopvolging niet op een prominente plek in het paleis hoeft te rekenen.

Middelpunt van belangstelling

Klinkt als een comfortabel leventje dus, dat de ooit zo gewone Française van Vietnamese afkomst momenteel in Monaco leeft. Toch heeft ze ook moeite met bepaalde aspecten die bij het leven uit de luwte komen kijken.

Op haar Instagram Stories roept ze haar volgers dan ook op wat liever voor elkaar te zijn. ”Alsjeblieft, wees aardig voor elkaar of zeg liever helemaal niets”, aldus Marie.

Beeld: Instagram @marieducruet

Vermoedelijk hint Marie op bodyshaming. ”Mijn lichaam gaat alleen mij aan”, zo stelt ze namelijk. ”Mijn lijf is veranderd sinds het overlijden van mijn vader, en ik heb de laatste jaren gezien hoe makkelijk men een oordeel over je veilt of nare opmerkingen maakt.”

Ze legt uit: ”Mensen denken niet na over hoe dit iemand kan beïnvloeden…en hoe het niets of niemand helpt.”  Hopelijk heeft ze hiermee duidelijk gemaakt dat dat wel degelijk het geval is. Go, Marie!

Bron: Instagram @marieducruet, Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws