Het mysterieuze A’tje: dit is wat we weten over prinses Ariane

Eén ding is zeker: we weten láng niet alles over de jonge prinses.

Hoewel de A’tjes natuurlijk grotendeels veilig achter de paleismuren zijn opgegroeid, hebben we Amalia en Alexia inmiddels een beetje leren kennen. Over de jongste prinses weten we echter relatief weinig. Gelukkig zijn er een aantal royaltydeskundigen die ons meer kunnen vertellen over de mysterieuze Ariane.

Modebewust

Volgens royaltyverslaggever Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima is Ariane in elk geval modebewust. Eén outfit is er bij haar uitgesprongen. “Dat is de outfit die ze droeg tijdens Koningsdag 2021 in Eindhoven, omdat ze toen de jas van haar moeder koningin Maxima droeg die zij ook droeg bij Ariane’s fotosessie debuut. De eerste fotosessie van Ariane vond plaats op Paleis het Loo. Daar had Máxima een suède mantel aan. Het was wel heel leuk dat Ariane een aantal jaar later juist die mantel droeg op Koningsdag”, aldus Josine.

Vorig jaar beleefde Josine tijdens Koningsdag een kleine-meisjes-worden-groot-momentje met Ariane. “Toen dacht ik, oh ja, daar is Ariane weer. We moeten haar echt in de gaten gaan houden, omdat ze toen heel goed liet zien dat ze de kracht van een kleuraccent erg goed kent. Ik hoop dat prinses Ariane er bij is op Koningsdag dit jaar, omdat ik denk dat ze ons qua mode nog wel eens heel erg kan gaan verassen.”

Dromerig

Goed: dat Ariane een modeprinses pur sang is weten we, maar over haar persoonlijkheid tasten we nog altijd in het duister. In het boek dat Claudia de Breij schreef over zus Amalia werd er een tipje van de sluier over het mysterieuze A’tje opgelicht: “Ariane is een beetje een dromer”, schrijft ze. Daar blijft de omschrijving van de prinses echter ook bij.

De grote onbekende

Ook royaltyverslaggever Rick Evers beaamt dat Ariane voorlopig de meest mysterieuze prinses van de drie A’tjes is. “Ze is ook gewoon de grote onbekende”, zegt hij. “Het is misschien een beetje vergelijkbaar met het gezin van prins Constantijn en prinses Laurentien. Gravin Eloise zien we heel veel, Graaf Claus-Casimir horen we ook best wel wat over, maar nummer drie, gravin Leonore, leidt een nogal anoniem bestaan. Ik denk dat ze dat ook wel prima vinden.”

Etherisch

Volgens Rick heeft onze koningin ooit, heel voorzichtig, iets gezegd over de persoonlijkheid van haar jongste dochter. “Máxima heeft haar eens getypeerd en ze noemde daarbij het woord ‘etherisch’.” Dat betekent zoiets als ‘licht’ of ‘verfijnd’. Verder weet Rick dat ze muzikaal is. “Ze speelt gitaar, maar blijkbaar is ze ook bezig met digitaal componeren. Ze zijn alle drie op hun eigen manier dus met muziek bezig.”

Afijn: echt veel weten we over Ariane dus niet, en ergens begrijpen we dat ook wel – het is immers minstens zo leuk om voor velen die mysterieuze prinses te blijven. Al hopen we natuurlijk wel dat we de komende tijd meer van haar fabuleuze mode-uitspattingen gaan zien…

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws