Even spieken: hoe gaat het op de school van Ariane?

Muziek, liefdadigheid, én de normale lessen: de prinses heeft het druk.

In de voetsporen van vader Willem-Alexander en zus Alexia, besloot ook prinses Ariane haar middelbare school af te maken aan het prestigieuze United World College. Maar in plaats van een plekje in Wales, koos zij voor de Italiaanse afdeling in het pittoreske Duino. Over enkele maanden komt haar eerste jaar aan de Italiaanse kust alweer ten einde, en dus vonden wij het de hoogste tijd om eens te spieken: hoe gaat het er daar aan toe?

Italiaanse kostschool

Aan de kust, in een kasteel, in het schilderachtige Italiaanse landschap nabij Trieste is de jonge prinses Ariane nu hard aan ’t werk om haar Internationaal Baccalaureaat te behalen. Aan het begin van het schooljaar, eind augustus vorig jaar, deelde het Koninklijk Huis nog een lieve foto van het jongste A’tje voor de poort van haar nieuwe thuis, die door koning Willem-Alexander persoonlijk gemaakt was.

Inmiddels zijn we alweer een flink aantal maanden verder. Tijdens haar kerstvakantie werd de prinses nog vrolijk op de kiek gezet met haar ouders en zussen, maar verder krijgen we weinig te horen over de hoogheid. Over het algemeen let de school goed op dat H.H. niet herkenbaar te zien is op hun sociale media, hoewel oplettende kijkers soms wel een glimp van Ariane kunnen opvangen in hun Instagram Stories, zoals afgelopen vrijdag.

Druk programma

Maar waar houden de leerlingen van de Italiaanse kostschool zich dan zoal mee bezig? Het UWC Adriatic is onderdeel van het United World College, een scholengemeenschap met afdelingen over de hele wereld.

“Wij geloven dat educatie jonge mensen zou moeten helpen ontdekken dat verandering mogelijk is, en dat zij dit kunnen verwezenlijken”, stellen zij op hun website. In de praktijk komt dit er op neer dat de leerlingen aan één van de prestigieuze kostscholen naast hun gewone curriculum ook worden betrokken bij allerhande liefdadigheidsprojecten en initiatieven op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, diversiteit, en community. Zo hebben de jonge studenten een flink druk leventje!

Maar wat dat dan inhoudt? Op de Instagram-pagina deelt de school gelukkig volop kiekjes van al hun bijzondere evenementen. Zo zijn hun leerlingen de afgelopen maanden onder meer op bezoek geweest bij prestigieuze organisaties zoals het CERN…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UWC Adriatic (@uwcadriatic)

…Hebben zij zich ingezet om de buurt op te ruimen en poseren ze trots met al het verzamelde afval…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UWC Adriatic (@uwcadriatic)

…Worden er met regelmaat muzikale gasten uitgenodigd of bezoekjes aan het lokale theater georganiseerd..

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UWC Adriatic (@uwcadriatic)

…Of organiseren de studenten hun eigen concert!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UWC Adriatic (@uwcadriatic)

Muzikale omgeving

Het is geen toeval dat de lokale musici zoveel aandacht krijgen: de Italiaanse afdeling van het UWC heeft namelijk in het bijzonder een focus op muziek. “Muziek speelt een grote rol op het UWC Adriatic met dank aan de aanwezigheid van een in-house muziekacademie”, valt er op de website te lezen.

Voorlopig hebben we nog geen daverende optredens van prinses Ariane de revue zien passeren, maar wie weet! Wellicht duikt Ariane binnenkort op in video’s van het schoolkoor? Of zou ze bij terugkeer in Nederland haar muzikale kunsten kunnen inzetten voor haar koninklijke taken à la prinses Kate op de piano?

Even volhouden

Het schooljaar zit er nog niet op voor Ariane – pas op 18 mei vindt de sluitingsceremonie plaats en op 19 mei vertrekken de leerlingen weer naar huis. Tussendoor heeft de prinses nog een lang weekend om van de paasdagen te genieten. Who knows: wellicht kan Ariane dan allerhande Italiaanse hits aan haar (even muzikale) zussen leren? Wij zien een koninklijk popkoortje helemaal zitten!

Bron: Instagram @uwcadriatic, UWCAD.it, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws