Koningin Rania reageert vol emotie op onderscheiding

'Er is geen grotere eer dan aan jouw zijde staan.'

Titels, ridderordes, grootlinten, rozetten en benoemingen: als royal kun je ze sparen, maar ook uitdelen. Deze week werd de Jordaanse koningin, Rania, door haar echtgenoot, koning Abdullah, een Grootlint met briljanten verleend in de Hoge Orde van de Onafhankelijkheid.

Grootlint

Als royal hoor je je natuurlijk in te zetten voor de goede zaak. Je kijkt, luistert, meet jezelf een rol aan bij een liefdadigheidsorganisatie, en laat je van je meest betrokken kant zien. En daar tegenover staat dan dat je nu en dan een grootlint of kleinood opgespeld krijgt.

Zo kreeg de Jordaanse vorstin Rania deze woensdag de hoogste graad in de Hoge Orde van de Onafhankelijkheid omgehangen door haar grote liefde, koning Abdullah II. Het eerbetoon had de koningin verdiend met haar ‘uitmuntende diensten’ en haar ‘leidende rol bij de vooruitgang van de Jordaanse gemeenschap’, en haar inzet om ‘Jordaniërs op alle vlakken te steunen’.

Liefde

Natuurlijk is zo’n eerbetoon voor je echtgenoot niet niks, en grijpt het koningspaar de gelegenheid aan om hun liefde voor elkaar nog eens extra te vieren. Extra feestelijk: het is dit jaar tevens 25 jaar sinds de vorst de troon heeft bestegen. Voor de gelegenheid schreef Abdullah een brief aan zijn vrouw, die overloopt van liefde en respect.

“Ik heb je altijd gekend als een liefhebbende echtgenote en een zorgzame vrouw voor onze kinderen, Al Hussein, Iman, Salma en Hashem“, aldus Abdullah. Ook deelt hij dat het volk massaal fan is van z’n grote liefde. “Elke keer dat ik een Jordaans dorp of huis binnenkom, vragen de mensen me om je de groeten te doen en te bedanken voor je inzet voor de ontwikkeling van ons land.” Schattig!

rania
Beeld: NL Beeld

De toekenning van het Grootlint ging natuurlijk gepaard met enige pomp and circumstance, en voor de gelegenheid ging Rania gekleed in een donkere robe met rode accenten. Deze matchte zij feilloos met een set rode pumps en een stijlvolle clutch van Bottega Veneta.

Dankbaar

Via Instagram deelt de social media savvy koningin enkele beelden van de dag, en reageert ze met haar eigen liefdevolle pleidooi. “Ik voel me vereerd met deze erkenning”, begint ze haar bericht, “maar er is geen grotere eer dan aan jouw zijde staan en geen verantwoordelijkheid groter dan jouw vertrouwen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

“Ik ben gezegend dat ik m’n leven met jou mag doorbrengen, en de moeder van onze kinderen en jouw levenspartner mag zijn”, vervolgt de trotse koningin.

In de kiekjes is het duidelijk te zien hoe Rania straalt naast haar wederhelft. En laten we eerlijk zijn: dat grootlint staat haar natuurlijk óók beeldig.

Bron: The Jordan Times, Instagram @queenrania | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws