Hiep hoera: prinses Annette viert 52e verjaardag

Hoe gaat het nu met de schoondochter van prinses Margriet?

Het is vandaag feest bij het gezin rond prins Bernhard! Zijn echtgenote, prinses Annette, is vandaag namelijk jarig. Tijd om eens te kijken hoe het met de prinses gaat!

Prinses Annette

Op 18 april 1972 zag de kleine prinses Annette het levenslicht in Den Haag, als eerste dochter van Ulrich Sekrève en Jolanda de Haan. De prinses groeit grotendeels op in Brabant, en rondt uiteindelijk aan de Groningse universiteit haar studie Psychologie af – dan nog in redelijke anonimiteit.

Maar in Groningen ontmoet zij ook de man met wie ze inmiddels al bijna een kwart eeuw heel gelukkig getrouwd is: prins Bernhard. Op 6 juli 2000 vindt het burgerlijk huwelijk plaats…

annette bernhard burgerlijk huwelijk
Beeld: NL Beeld

…En twee dagen later is het kerkelijk huwelijk in de Utrechtse Dom.

Annette Bernhard
Beeld: NL Beeld

Daarmee is prinses Annette in één keer bekend bij het grote publiek!

Het stel ziet hun gezinnetje door de jaren groeien: in 2002 wordt dochter Isabella geboren, in 2004 volgt zoon Samuel en in 2008 is daar Benjamin. Net als hun ouders blijven zij grotendeels buiten de schijnwerpers.

Spotlights

We zien haar niet héél vaak in het openbaar bij Oranje-evenementen, maar dat is ook logisch. Prins Bernhard en prinses Annette zijn namelijk geen onderdeel meer van het Koninklijk Huis. Eerder waren Bernhard en Annette (net als prins Maurits en prinses Marilène, overigens) dat wel, maar sinds koning Willem-Alexander op de troon zit, is dat niet meer het geval. We zien het paar nog wel regelmatig komen opdagen bij Koningsdag. Ook deelt prins Bernhard via Instagram met enige regelmaat vrolijke kiekjes waar ook z’n grote liefde op te zien is.

Zo zette hij onlangs nog z’n gezin in het zonnetje na afloop van de Hollandse 100, een sportief benefietevenement. Naast een bedankje voor alle vrijwilligers, schreef Bernhard ook bij de reeks foto’s: “💚 mijn familie voor hun steun.” Aww!

Wat de prinses au moment verder doet in het dagelijks leven? Daar is niet heel veel bekend over. Wel weten we dat zij zich inzet voor verschillende liefdadigheidsorganisaties.

Zo is zij lid van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Art as Well / Een hele Kunst, en van Stichting de Belevenis, twee organisaties die zich op kunstige en creatieve wijze inzetten voor mensen met een beperking. Daarnaast is Annette lid van de Raad van Advies van Stichting Papageno. Deze organisatie zet zich in voor kinderen met autisme. Kortom: een hoop liefdadigheid van de jarige prinses!

Bron: Koninklijk Huis, Vorsten, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws