Hiep hoera: deze Van Vollenhoven viert z’n 16e verjaardag

Hoe gaat het met deze kleinzoon van prinses Margriet?

In tegenstelling tot de dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, kan de kroost van prins Bernhard en prinses Annette relatief in de luwte opgroeien. Vandaag zetten we toch één van de Van Vollenhovens in het zonnetje: de jonge Benjamin mag namelijk zestien kaarsjes uitblazen!

Benjamin

Als jongste van het gezin is Benjamin Pieter Floris van Vollenhoven letterlijk de benjamin bij de Van Vollenhovens thuis. Op 12 maart 2008 zag hij als kleine broer van Samuel en Isabella het levenslicht, en sindsdien hebben we hem maar heel af en toe in de spotlights gezien. Niet gek natuurlijk: de Van Vollenhovens zijn meerdere graden van de troon verwijderd, en kunnen dus grotendeels hun eigen pad bewandelen, weg van de koninklijke schijnwerpers.

Bij de doop van Benjamin, die plaatsvond in de kapel bij Paleis ’t Loo, kwamen natuurlijk wel alle Oranjes opdagen. Zoveel piepjonge Oranje-nazaten onder controle houden – het blijkt nog een hele klus!

Sportieve zoon

Waar we Benjamin wél met enige regelmaat zien opdagen is bij allerhande sport-evenementen waar zijn vader bij betrokken is. Zo organiseert Bernhard al sinds 2015 de Hollandse 100: een loodzware duatlon die deelnemers deels ter fiets, en deels ter schaats afleggen. De opbrengst van deze sportieve inspanning gaat naar de organisatie Lymph&Co, die geld inzamelt voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

Zo zagen we de jonge Benjamin en grote broer Samuel nog in 2015 met moeder Annette langs de lijn…

Annette Sekreve, Samuel van Vollenhoven, Benjamin van Vollenhoven.
Beeld: NL Beeld

…Maar nemen de beide broers enkele jaren later zelf óók deel aan het evenement.

Beeld: NL Beeld

Gezinnetje

Verder deelt prins Bernhard nu en dan vrolijke foto’s van z’n gezin via sociale media. Zo kunnen we af en toe nog een glimp opvangen van de kleinkinderen van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Vorig jaar deelde de trotse vader het onderstaande kiekje ter gelegenheid van Benjamins vijftiende verjaardag.

Ook zien we soms zonnige zomerfoto’s de revue passeren.

En natúúrlijk kunnen enkele vrolijke F1-kiekjes van vader en zoons niet ontbreken.

Wat de toekomst de jongste Van Vollenhoven-telg zal brengen? Daar is niets over bekend. Het zou ons in elk geval niks verbazen als de kleinzoon van Margriet ook richting de ronkende motoren en luxe bolides trekt. Met z’n vader als eigenaar van het Zandvoortse circuit en een broer die een bedrijf heeft in luxe Jeeps, lijkt het een voor de hand liggende keuze.

Gelukkig heeft de tiener nog wel even voordat hij zich om dergelijke zaken moet bekommeren. Voorlopig wenst Beau Monde hem in elk geval een bijzonder fijne verjaardag!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..