Gezellig! Oranjes voor het goede doel op het ijs

Met de enthousiaste aanmoediging van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven!

Een gezellige boel in schaatstempel Thialf gisteren. Daar vond namelijk de start van de zogenaamde Hollandse 100 plaats, een sportief benefietevenement voor onderzoek naar lymfeklierkanker, dat is opgericht door prins Bernhard. Natúúrlijk waren hier ook een hele hoop Oranjes van de partij – op het ijs, én langs de lijn.

Hollandse 100

Al sinds 2015 organiseert Bernhard junior de Hollandse 100: een loodzware duatlon die deelnemers deels ter fiets, en deels ter schaats afleggen. De opbrengst van deze sportieve inspanning gaat naar de organisatie Lymph&Co, die geld inzamelt voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

De prins kwam tot dit idee nadat er zelf bij hem een vorm van lymfeklierkanker werd vastgesteld. Sindsdien is het elk voorjaar vaste prik op de kalender van de Van Vollenhovens: er wordt maar liefst 90 kilometer gefietst, en 10 kilometer geschaatst. En ach, als je dan zelf niet de ijzers onderbindt, dan kun je je altijd nog een betrokken cheerleader tonen, toch?

Thialf

Zo kwamen er gisteren vele Oranje-Nassaus (én andere bekende gezichten) naar Heerenveen voor alweer de achtste editie van de Hollandse 100. Zo zagen we uiteraard organisator prins Bernhard soepeltjes voorbij zoeven op het ijs én vrolijk poseren voor een kiekje met zijn moeder, prinses Margriet

Bernhard margriet hollandse 100
Beeld: NL Beeld

…Wist ook prinses Annette zich goed staande te houden op de schaats…

Beeld: NL Beeld

…Besloot Lucas, de oudste zoon van prins Maurits en prinses Marilène, het ijs van dichtbij te inspecteren…

lucas zoon van maurits
Beeld: NL Beeld

…En kwam Pieter van Vollenhoven met een camera in de aanslag naar Friesland.

Beeld: NL Beeld

Wie weet hoeveel leuke kiekjes van z’n kroost en kleinkinders de trotse (groot)vader heeft geschoten voor het familiealbum!

Stalen ros

Na de nodige rondjes over ’t ijs, was het tijd voor het tweede deel van de duatlon: een forse 90 kilometer te fiets! Hier werden onder meer prinses Annette en zoonlief, Benjamin van Vollenhoven op de foto gezet. De sportieve familie heeft er duidelijk zin in!

Prinses Annette Benjamin
Beeld: NL Beeld

Goed doel

Nu zijn al die sportieve prestaties natuurlijk leuk en aardig, maar uiteindelijk gaat het hier om ’t goede doel. En via Instagram deelt prins Bernhard dat hij maar wát trots is op de opbrengst voor Lymp&Co.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lymph&Co (@lymph_co)

Naast andere bekende gezichten zoals Simon Keizer en Marianne Timmer poseert de prins met de cheque. In totaal heeft de actie een ruime 300.000 euro opgeleverd. Poeh!

“Lieve Bikkels, supporters, vrijwilligers, sponsoren, donateurs en iedereen die bij de 8e editie van De Hollandse 100 was…Wat was het fantastisch!”, valt er bij de foto te lezen. “Met dit bedrag kunnen we het baanbrekende onderzoek van prof. Floris Foijer naar een betere behandeling van lymfeklierkanker echt een boost geven”, schrijft de organisatie bovendien.

Kortom: topsfeer, topprestaties, en een topopbrengst. Driedubbel geslaagd, die Hollandse 100!

Bron: Libelle, Hollandse 100 | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws