Grieks sprookje ten einde: prinselijk paar kondigt scheiding aan

Na veertien jaar huwelijk is de rek eruit.

Slecht nieuws aan het Griekse hof: de tweede zoon van wijlen koning Constantijn, prins Nikolaos, en prinses Tatiana hebben namelijk aangekondigd een punt achter hun huwelijk te zetten.

Scheiding

Eind februari verschenen ze nog arm in arm bij de herdenkingsdienst voor hun (schoon)vader en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar dit weekend verraste het Griekse hof menig royalty watcher met de aankondiging dat prins Nikolaos en prinses Tatiana hun relatie definitief beëindigd hebben.

Tatiana en Nikolaos van Griekenland in februari 2024.
Beeld: NL Beeld

In een statement op de officiële website van de Griekse royals valt te lezen: “Wij willen u op de hoogte brengen van een belangrijke en oprechte beslissing van HKH Prins Nikolaos en Prinses Tatiana. Na veertien jaar huwelijk hebben zij ervoor gekozen hun verbintenis vriendschappelijk te beëindigen. Deze beslissing is met grote zorg en wederzijds respect tot stand gekomen en weerspiegelt hoezeer zij elkaar waarderen en de momenten die zij hebben gedeeld.”

Sprookjeshuwelijk

Het paar was al langere tijd samen toen het Griekse hof in december 2009 bekendmaakte dat zij zich verloofd hadden. Het leek een waar sprookjeshuwelijk. Zo verklapte Tati kort na de bruiloft dat het niet voelde alsof ze een prins getrouwd was. “Hoewel, hij is wel míjn prins, maar niets meer dan dat”, deelde ze destijds. Aww!

In gesprek met Vogue verklaarde het paar in 2016 nog hoe gelukkig zij waren in Griekenland: “Ik heb me nog nooit zo blij, zo excited, zo thuis gevoeld als nu.”

Vriendschappelijke split

In de rest van het bericht benadrukt het hof dat de twee een ‘sterke vriendschap’ delen. Er lijkt dus geen vuiltje aan de lucht te zijn, maar de rek is er simpelweg uit. Een flinke tegenstelling tot andere recente scheidingen, maar zo kan het dus ook. Het paar heeft geen kinderen, en met de Griekse republiek is er voor de royals ook geen troon om over te ruziën. Dat scheelt!

Scheidingen

Nikolaos en Tatiana zijn niet de enige royals die de afgelopen weken het einde van hun relatie hebben aangekondigd. Zo werd eerder deze maand nog bekend dat Peter Philips en zijn vriendin Lindsay Steven een einde hadden gebreid aan hun relatie. Vorige maand kopten verschillende bladen groots dat Charlotte Casiraghi op een date gespot was na haar scheiding van ex-man Dimitri Rassam. En als klap op de vuurpijl was er natuurlijk de (letterlijke) vechtscheiding van de Albanese prins Leka en prinses Elia.

Van alle royal trends hopen we dat deze zich niet door zal zetten de komende maanden. Fingers crossed dat we de komende tijd een lading verlovingen en opbloeiende relaties te zien krijgen. Laat die lentekriebels maar komen!

Bron: Tatler, Town & Country Magazine, GreekRoyalFamily.gr | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws