Albanese kroonprins ‘aangevallen door zijn vrouw en schoonvader’

Op gelekte beelden is een vechtpartij tussen de drie te zien.

Enkele weken geleden deelden we al het droevige nieuws dat het sprookjeshuwelijk voor de Albanese kroonprins Leka is geëindigd in een echtscheiding. Inmiddels lijkt het er echter op dat er achter de paleismuren meer speelde dan de berichten vanuit het hof deden vermoeden. Zo is er een video van een vechtpartij gelekt en claimt Zijne Hoogheid nu dat hij werd ‘aangevallen’ door zijn ex en dier vader.

Scheiding

Het klinkt als een sprookje: kroonprins Leka en zijn prinses Elia leerden elkaar kennen rond 2003, toen ze allebei in Parijs studeerden. Ze verloofden zich in 2010, en in het najaar van 2016 gaven ze elkaar het ja-woord. Op 22 oktober 2020 kreeg het kroonprinselijk paar ook een dochter, prinses Geraldine. Zij werd vernoemd naar haar overgrootmoeder, koningin Geraldine van Albanië.

So far, so good. Maar medio januari liet het paar weten dat er een einde was gekomen aan hun relatie. “Aangezien het huwelijk zijn doel heeft verloren, hebben ze besloten om het met wederzijdse instemming te beëindigen en de nodige juridische stappen te ondernemen”, deelde de prins destijds in een officieel statement.

Vechtpartij

Deze echtscheiding is nu echter aan het uitlopen op een letterlijke vechtscheiding. Zo gaan er allerhande beelden rond van de Albanese kroonprins, zijn ex-vrouw, en ex-schoonvader, Gjergj Polikron Zaharia, die verwikkeld zijn in een hoop geduw en getrek.

Volgens prins Leka zaten Elia en Gjergj achter de aanval. In een officieel bericht vanuit het hof, stelt de prins dat hij ‘fysiek werd aangevallen met zware objecten door zijn ex-vrouw en ex-schoonvader’.

Prinses Elia claimt echter dat zij bij thuiskomst gezien zou hebben hoe haar ex-man haar vader ‘mishandelde’. Tegenover de Albanian Daily News vertelde ze dat zij slechts poogde de twee uit elkaar te halen om het ‘verschrikkelijke’ gevecht te beëindigen. “Het is een zeer moeilijke situatie voor mij en mijn familie, omdat het niet gemakkelijk is om naar huis terug te keren en Leka aan te treffen die mijn 73-jarige vader probeert te schenden,” aldus de woordvoerder van de prinses. “Het conflict had niets met mij te maken, behalve dat ik het probeerde te stoppen. Ik volg altijd het wettelijke pad.”

Vertrouwelijk

Het team achter de kroonprins hekelt dat de video van de vechtpartij, die door Leka zelf werd gefilmd, openbaar is gemaakt. “De video’s zijn enkel door prins Leka Il Zogu gedeeld met het politiebureau, als bewijsmateriaal voor het geweld dat hem werd aangedaan.”

“Ondanks het feit dat dit werd gezien als vertrouwelijk, zijn deze materialen nu samen met zijn getuigenis breed gecirculeerd op sociale netwerken en in de media”, aldus het hof.

Wie er precies verantwoordelijk is voor het lekken van de beelden, is onduidelijk. Het hof heeft in elk geval aangekondigd dat zij ‘diep teleurgesteld’ zijn, en vragen de politie om in te grijpen in een poging om de beelden van het internet te verwijderen.

Het lijkt erop dat deze scheiding nog een bijzonder venijnige strijd kan worden tussen de kroonprins en zijn ex-vrouw. Hopelijk kan de situatie toch enigszins vredig opgelost worden, en krijgt hun dochtertje zo min mogelijk mee van het conflict.

Heb je zelf te maken met huiselijk geweld? Neem dan 24/7 en gratis contact op met Veilig Thuis via 0800-2000 of chat op Veiligthuis.nl.

Bron: The Daily Mail, The New York Post | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws