Prins William verklapt: dít wil prins George later worden

Hij zou daarmee in de voetsporen van zijn vader treden.

Volgens Britse media deelde prins William op het tuinfeest bij Buckingham Palace afgelopen dinsdag een leuk detail over zijn oudste zoon prins George. Hij heeft namelijk een wel heel specifieke wens op carriéregebied: piloot worden! De voorliefde voor vliegen stroomt door de koninklijke aderen, zullen we maar zeggen.

Piloot in de dop

Prins George zal ooit koning van het Verenigd Koninkrijk worden. Maar voordat het zover is, is er nog volop tijd om zijn eigen dromen achterna te jagen. En die heeft de oudste van het stel genoeg, zo werd deze week duidelijk toen William het een en ander verklapte over de ambities van zijn zoon. Volgens hem is de kleine prins ‘een piloot in de dop’. Hij is volgens zijn vader ‘geobsedeerd door vliegtuigen en wil graag luchtcadet worden’.

Interesse in de luchtvaart

Een aantal jaar geleden bracht Kate ook al eens haar zoon zijn interesse voor de luchtvaart naar voren. Ze bracht toen een bezoekje aan de RAF Brize Norton in Oxfordshire en bedankte de vliegtuigbemanning voor hun werk bij de evacuatie van Britten uit Afghanistan. Naast een bedankje van de toenmalige hertogin voor de bemanningsleden, verklapte ze ook het een en ander over haar kinderen.

Zo vertelde ze aan een lid dat zowel prins George als prinses Charlotte en prins Louis alle drie dol zijn op de luchtvaart. En daarmee valt de appel niet van de troon, want prins William werkte natuurlijk jarenlang als piloot van een traumahelikopter bij de ambulance.

Hoewel troonopvolger William het inmiddels uiteraard druk heeft met allerlei andere zaken dan het redden van mensenlevens, is hij voorlopig nog nauw verbonden aan de ambulancedienst. De prins is beschermheer van de liefdadigheidsinstelling Wales Air Ambulance en blijft zich dus inzetten voor het werk van zijn ex-collega’s. En wie weet: wellicht volgt zijn oudste zoon hem dus ooit op!

Bron: Telegraaf, Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws