Royalty op de rode loper: deze prinsessen verschenen in Cannes

Van de Grimaldi's tot de Bonapartes!

Met het filmfestival van Cannes wemelt het in het Franse kustplaatsje van de filmsterren, celebrities, en schathemelrijke prominenten die nu eenmaal graag in de spotlights staan. Maar ook werden verschillende koningshuizen vertegenwoordigd op de rode loper!

Charlotte in Chanel

Hoe kon het ook anders? Een glamoureus evenement organiseren op een steenworp afstand van Monaco – dan komen er natuurlijk Grimaldi’s opdagen! Zo liet Charlotte Casiraghi zich in een witte Chanel-japon zien afgelopen dinsdag, bij de vertoning van de film Marcello Mio.

Charlotte Casiraghi Cannes 2024
Beeld: NL Beeld

Saillant detail: ook filmmaker Dimitri Rassam, met wie Charlotte au moment in een echtscheiding verwikkeld zou zijn, was aanwezig in Cannes. De twee lieten zich echter niet samen zien. Misschien maar beter ook, want we kunnen ons voorstellen dat poseren met je ex wel een beetje voor een domper op de glitter en glamour zorgt…

Siciliaanse dames

Ook de prinselijke familie van Bourbon-Sicilië kon zo’n glamoureus uitje niet aan zich voorbij laten gaan. En zoals dat dan heurt, als aristocratenfamilie met twee influencende dochters, poseer je niet alleen op de rode loper maar ook gewoon op de trappen van je hotel. Leuke kiekjes voor in ’t familie-album, dat sowieso!

Bourbon Sicilie Cannes 2024
Beeld: NL Beeld

Op de trappen van het Carlton hotel poseerde de familie van prins Carlo vorige week in matchende outfits. Moeder en oudste dochter, prinsessen Camilla en Maria Carolina, verschenen in lichte, fleurige japons. Carolina en zusje Maria Chiara hadden op hun beurt dezelfde asymmetrische off shoulder-jurken uitgekozen in verschillende kleuren, en de jongste van de twee aristocratendochters matchte in haar zwarte japon perfect met haar vaders donkere smoking. Cute!

Bonapartes

Een troon om op te zitten of een land dat aan hun voeten ligt hebben de Napoleons al een poosje niet meer. Maar goed, als je rechtstreeks afstamt van de eerste Prins Murat én de keizerlijke Bonaparte-familie, dan heb je natuurlijk een hoop blauw bloed door je aderen stromen. En daarbij horen tevens een flink budget, een hoop persoonlijke trots, en een voorliefde voor glamour-evenementen. Zodoende gaven prins Joachim, de toekomstige negende Prins Murat, en zijn echtgenote prinses Yasmine, ook acte de présence bij het filmfestival.

Joachim Murat Yasmine Murat Cannes 2024
Beeld: NL Beeld

Ook prinses Élisa Murat kwam even buurten bij het glamour-event. Tja, als je dan toch een Frans aristocraat bent…

Joachim Murat Yasmine Murat Cannes 2024
Beeld: NL Beeld

Designer-prinses

Ook de Griekse prinses Maria Olympia kon zo’n evenement waar de ton massaal aanwezig is natuurlijk niet skippen – hoewel deze hoogheid de voorkeur geeft aan allerhande feestjes rond het festival in plaats van de rode loper zelf. Zo deelde zij via Instagram al enkele sfeervolle kiekjes vanaf het strand, waar modehuis Michael Kors een gelegenheid had georganiseerd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olympia of Greece (@olympiagreece)

Ook werd de hoogheid in een mini-jurkje gespot bij een zomerse happening van modehuis Miu Miu. Zo zie je maar weer: je hoeft echt niet op de rode loper te staan om je te vermaken in Cannes!

Bron: Hello Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws