Wie ís toch die vermeende vriendin van Deense prins Christian?

De Italiaanse schone zou het hart van de Deen gestolen hebben.

Hij is nog geen achttien jaar oud, maar deze zomer stond de tweede in lijn naar de Deense troon, prins Christian, opeens in het middelpunt van allerlei geruchten over een mogelijke relatie. Sommige bronnen stelden zelfs dat de tienerprins zich al zou willen verloven! Maar wie is dan eigenlijk die lucky lady, aan wie de prins z’n hart verloren zou zijn? We stellen je voor aan Maria Chiara van Bourbon-Sicilië.

Verliefd, verloofd?

Goed, de verlovingsgeruchten nemen we met een flinke korrel zout. Maar dat jonge royals heimelijke dates plannen met studiegenoten, society-dochters en -zonen, en eventuele collega-royals is door de eeuwen heen wel bewezen. Het zou dus best kunnen dat de zoon van kroonprins Frederik zijn oog heeft laten vallen op een zekere Italiaanse schone – maar tot een bevestiging vanuit het paleis (die we niet op korte termijn verwachten) blijft het giswerk.

Wel is het zeker dat de twee al meer dan eens samen gespot zijn: zo is er een gezellige foto van het paar met hun vrienden bij de F1 van Monaco dit jaar (op de tweede foto hieronder), en wisten verschillende bronnen te melden dat zij ook in St Tropez samen gespot zouden zijn.

Aristocratenfamilie

Maar goed, wie is deze goedlachse blondine? Maria Chiara is de jongste dochter van prins Carlo van Bourbon-Sicilië, de hertog van Castro, en Camilla Crociani, een blondine uit een schatrijke Italiaanse familie. De prinses heeft bovendien één oudere zus, prinses Maria Carolina.

En waar zij zich dan in het dagelijks leven zoal mee bezig houden? Poseren op de rode loper…

…poseren op straat…

…poseren met de familie…

…poseren voor een selfie…

…en poseren met haar zus.

Naast al haar glamoureuze verschijningen laat de prinses zich ook van een serieuzere kant zien: zo is ze ambassadeur voor de Franse en Italiaanse takken van het Wereld Natuurfonds, en verschijnt ze nu en dan naast haar vader op kiekjes met internationale prominenten en politici.

Bovendien zou de prinses een indrukwekkende zes talen spreken, in haar vrije tijd graag piano spelen, en er allerhande sportieve hobby’s op na houden. Het is werkelijk een wonder dat ze tussendoor nog ruimte heeft gevonden om een prins aan de haak te slaan, non?

Onberispelijk

Wanneer je als aristocratendochter je vizier hebt gericht op een leven aan het hof, dan moet je natuurlijk wel van onbesproken gedrag zijn. Hierover stelde een Deense bron tegenover het blad Woman’s Day dat dat wel goed zou zitten met Maria Chiara.

“Chiara voldoet aan alle eisen: ze is grappig, intelligent, en heeft een goed netwerk via haar sociale media”, stelde de bron destijds. Ook stelde deze zelfde vermeende insider dat de eindeloze kiekjes die de prinses deelt van haar luxe leven, niet het totaalplaatje laten zien. “Hoewel het lijkt alsof ze een jetset-leven leidt, heeft ze nooit ook maar iets van een schandaal gehad – net als haar oudere zus, Carolina.” Duidelijk!

Bron: Hola!, Tatler, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws