Emotionele Albert en Charlene na thuiswinst bij Formule 1

De Doorluchtige Hoogheden kregen het even te kwaad.

Afgelopen week streek de Formule 1-gekte voor de 81e Grand Prix van Monaco neer in het microstaatje van de megarijken. Hierbij werd door prinselijke buurjongen,  Charles Leclerc, de winst binnengesleept. En dat liet prins Albert en prinses Charlene niet onberoerd!

Grimaldi Grand Prix

Met slechts twee vierkante kilometer is het elk jaar gezellig druk tijdens de Grand Prix van Monaco. Toch blijkt er tussen alle razendsnelle bolides en F1-prominenten ook volop ruimte voor de ton om zich bij het circuit te laten zien.

Zo waren er heel wat Grimaldi-nazaten aanwezig bij het racefestijn! Onder hen bevonden zich onder meer de oudste zoon en jongste dochter van prinses Stéphanie, Louis Ducruet en Camille Gottlieb. Samen met Louis’ echtgenoot, Marie Ducruet, kwamen zij even buurten langs de lijn.

Ook waren natuurlijk de twee designer-ambassadeurs in ‘hun’ merk aanwezig: Charlotte Casiraghi in casual Chanel, en Beatrice Borromeo in klassiek Dior. Zouden ze de matchende zwart-witte outfits hebben afgesproken?

monaco grand prix 2024
Beeld: NL Beeld
monaco grand prix 2024
Beeld: NL Beeld

Hoe dan ook zien de dochter en schoondochter van prinses Caroline er ronduit beeldig uit – ook zonder hun (schoon)moeder naast zich.

En natuurlijk was daar prinses Charlene, zij aan zij met manlief prins Albert. Net als bij eerdere activiteiten rond de Formule 1 ging de prinses gehuld in een Louis Vuitton-outfit die even stoer als klassiek was. Gorgeous!

monaco grand prix 2024
Beeld: NL Beeld

Ook was er nog één kleine mystery guest die nauwelijks met z’n koppie boven het dashboard uitstak tijdens het ererondje met prins Albert in een feloranje McLaren…

monaco grand prix 2024
Beeld: NL Beeld

…Verrassing! Het was de kleine prins Jacques.

monaco grand prix 2024
Beeld: NL Beeld

Emotioneel moment

Hoewel alle ogen natuurlijk gericht waren op de coureurs dit weekend, viel het prinselijk paar toch op met een bijzonder emotioneel moment. Het was namelijk de eerste keer dat de Monegaskische coureur, Charles Leclerc, er met de winst vandoor ging tijdens deze thuiswedstrijd.

Als kind aan huis bij het prinselijk paar, is het niet heel gek dat Hunne Doorluchtige Hoogheden flink meeleefden met de jonge coureur. En daar werd vooral prins Albert zelfs even mistig van, blijkt uit de beelden.

Ach gut, die Albert! Gelukkig had hij prinses Charlene aan z’n zijde om hem een bemoedigend schouderklopje te geven. Via hun officiële Instagram-account sprak het prinselijk hof van een ‘historische overwinning’ in het Prinsdom. Op naar de 82e Grand Prix, dan maar!

Bron: UFO No More, Instagram @palaisprincierdemonaco | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws