Prinses Charlene straalt aan vooravond groots evenement

Van zeebodem tot glamour-evenement!

In Monaco is er eigenlijk elke week wel een fantastisch feest, een glamoureus gala of een enorm evenement. Maar er zijn maar weinig happenings die zo uitgebreid worden aangepakt als de jaarlijkse Grand Prix van Monaco. Een heel weekend lang staat het microstaatje van de megarijken in het teken van de Formule 1. Uiteraard zijn prins Albert en prinses Charlene hier nauw bij betrokken, lieten zij gisteravond zien.

Racen door Monaco

Net zoals onze eigen Oranjes de afgelopen jaren werden gespot bij de Grand Prix in Zandvoort, is het elk jaar in Monaco vaste prik: bij de Formule 1-races staan Albert en Charlene met hun prinselijke neuzen vooraan.

Hoewel zondag de echte race pas plaatsvindt, zijn de voorbereidingen natuurlijk al in volle gang. Niet alleen maken de coureurs zich klaar om zich op hun best te laten zien, ook aan het Palais Princier is men al druk bezig!

Vlaggen voor het goede doel

Zo is de F1 met al z’n populariteit natuurlijk ook een uitgelezen moment om je liefdadigheid eens in de spotlights te zetten. En daarom ging Hare Doorluchtige Hoogheid dit weekend mee het water op, waar zij een drijfnatte geblokte vlag overhandigd kreeg door vrijduikkampioen Pierre Frolla. Huh?

Ja, vraag ons ook niet waarom het allemaal zo omslachtig moet, maar goed. Onder de naam ‘Operatie Poseidon’ voer de prinses afgelopen woensdag mee op een boot voor de kust van Monaco. Hier werd door de vrijduiker een bekende zwart-witte finishvlag van de zeebodem geplukt, die door Charlene in ontvangst werd genomen.

Prinses Charlene Operatie Poseidon 2024
Beeld: NL Beeld

Zij zetten vervolgens als eersten hun handtekening op de vlag, die dit weekend ook door de verschillende F1-coureurs ondertekend zal worden. Daarna gaat deze zilte blokkenvlag onder de hamer, en komt de opbrengst ten goede aan de Fondation Princesse Charlene de Monaco. Creatief is het in elk geval wel, dat moeten we ze nageven.

Prinses Charlene Operatie Poseidon 2024
Beeld: NL Beeld

Leuk detail: hoewel Charlenes look misschien lekker casual en sportief oogt, is het natuurlijk wel ‘gewoon’ een designer-outfitje. De donkerblauwe parka is namelijk een Louis Vuitton-exemplaar van taf, dat je zo’n €3400 kost. Ach ja, leuk voor als je je vakantiegeld al binnen hebt, non?

Glamour te paleize

Gelukkig had de aanloop naar de F1-race ook nog wat glamour in petto, zo liet het prinselijk hof zien via sociale media. Gisteravond werd er namelijk een feestelijke receptie te paleize georganiseerd door Leurs Altesses Sérénissimes. Hier kwam Charlene geheel in style opdagen in een tijdloze off-shoulder jumpsuit in een diepe turquoise tint.

Naar verluidt is haar outfit een custom stuk van Louis Vuitton, dat Charlene perfect afmaakte met een set zilveren pumps en dito tailleriem.

Wij kunnen in elk geval niet wachten om te zien wat de hoogheid dit weekend nog meer uit haar vorstelijke garderobe opduikt. Wij zouden geen nee zeggen tegen nóg meer Louis Vuitton!

Bron: Instagram @royalcouturier, Palais Princier de Monaco, UFO NO More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws