Dermatoloog vertelt: dit werkt écht tegen wallen en donkere kringen

Eindelijk een advies waar we wat mee kunnen.

Wallen of donkere kringen onder je ogen kúnnen het resultaat zijn van een slechte nachtrust, maar negen van de tien keer is er een andere oorzaak. Als je weet wat dat is kun je heel gemakkelijk je huidverzorging erop aanpassen. Een dermatoloog vertelt hoe je dat doet.

Oorzaken

‘Slecht geslapen?’ – het is een vraag die we vaak krijgen als we wallen onder onze ogen hebben. Deze donkere kringen kunnen echter ook hele andere oorzaken hebben. Een dermatoloog bespreekt op TikTok daarvan de twee belangrijkste: hyperpigmentatie en een dunne huid onder je ogen.

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie ontstaat door overproductie van melanine op bepaalde gedeelten van je huid. Als dit gebeurt onder je ogen, kunnen daar zich dus wallen vormen. Vaak is dit een grijzige kleur, maar in sommige gevallen kan het ook meer bruin- of roodachtig zijn.

Dunne huid

Een andere oorzaak van wallen is een dunne huid onder de ogen. Mensen met een dunne huid hebben sneller last van donkere, vaak blauwachtige kringen. Dit komt omdat de schaduw van de onderliggende bloedvaatjes beter te zien is als de huid dunner is.

Trucje

Welke oorzaak bij jou van toepassing is, kun je heel gemakkelijk achterhalen met een trucje. Deze TikTok-dermatoloog legt het uit:

@johnzademd #undereyebags #undereyecircles #undereyecircleshack #skinpinchtest #skincarehacks #fyp #dermatologist ♬ Aesthetic – Tollan Kim

Wanneer de verkleuring in je huid zit, heb je dus last van hyperpigmentatie. In dat geval raadt de dermatoloog producten met vitamine C en niacinamide aan. Zijn je wallen een gevolg van een dunne huid, dan kun je het beste producten met retinol en cafeïne gebruiken. Hierbij is het wel belangrijk om voorzichtig te zijn met het uitproberen van nieuwe crèmes. Een dunne huid is namelijk vaak ook een gevoelige huid. Wacht eerst even af hoe je huid reageert – zo voorkom je dat de donkere kringen onder je ogen er straks nog slechter aan toe zijn.

Bron: NSMBL, Grazia | Beeld: Adobe Stock, TikTok @johnzademd

Laatste nieuws