Echte Gooische Moeders over botox: ‘Ik zie het als een laatste redmiddel’

'Van al die botox en fillers krijgt iedereen toch een beetje dezelfde toet'

De Echte Gooische Moeders zijn natuurlijk niet vies van een beetje glamour. Maar hoe denken Pauline, Bo, Leslie, Florine en Kimberly eigenlijk over botox en fillers? We vroegen het ze op de man glamourvrouw af in de nieuwste Beau Monde.

Allemaal dezelfde toet

Pauline is naar eigen zeggen de ‘slons’ van het stel. “Mijn moeder zegt weleens: ‘Kom op, doe eens wat ijdeler, wat vrouwelijker.’” Toch heeft ze zich weleens gewaagd aan het b-woord. “Ik heb één keer botox gedaan en me toen voorgenomen om het vaker te doen, maar elke keer stel ik het toch weer uit. Ach ja, er is ook niks mis met een lekker gezonde kop, van al die botox en fillers krijgt iedereen toch een beetje dezelfde toet.”

Botox in de oksels

Toen Leslie in een depri periode zat, deed ze helemaal niets aan haar uiterlijk. Dat is inmiddels veranderd: ze laat haar nagels en wenkbrauwen weer doen, neemt af en toe een spray tan, én gebruikt botox. Niet in haar gezicht, maar in haar oksels! “Het is echt dé uitvinding, want ik zweette altijd heel erg en nu heb ik nergens last meer van. Botox in mijn gezicht wil ik niet, ik vind rimpels juist mooi. Ik zou best een kin lipo willen, met twee prikjes halen ze het vet eruit, dus wie weet, ooit!”

Laatste redmiddel

Ook Bo vindt uiterlijke verzorging belangrijk, maar daar komen geen naalden aan te pas. “Ik zie het als een soort laatste redmiddel, voor als het echt niet anders meer kan.”

Medisch

Kimberly heeft het nodige aan zich laten sleutelen, al was dat vooral vanwege medische redenen. “Ik heb na mijn bevalling een borstverkleining gehad, omdat ik het echt nodig had; ik kon geen shirtje meer aan. Ook had ik een buikwandcorrectie nodig, want ik woog tachtig kilo met mijn 1 meter 53 en hield te veel vel over. Botox gebruik ik alleen medisch: in mijn kaakspieren tegen het knarsen.”

Duckface

Florine gebruikt geen botox omdat ze het nu nog niet nodig vindt. “Maar ik kan me voorstellen dat als ik ouder word ik best een klein druppeltje in mijn lip zou willen als ik me daardoor mooier voel. Alleen wil Jeroen dat echt niet. Hij ziet die duckfaces om ons heen en zegt altijd: ‘Als jij daaraan begint, ga ik écht bij je weg.’”

Dit artikel is afkomstig van een uitgebreid interview met de Echte Gooische Moeders uit de allernieuwste Beau Monde. Vanaf vandaag in de winkels!

Interview: Jill Waas | Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Lieve Heuvelmans, Zoë Wentink | Visagie: Bart Brom, Marloes Bovelander, Michela de Simone

Laatste nieuws