Fashion tips: zo laat je jouw bovenarmen slanker ogen

Om je nét wat zelfverzekerder te voelen.

Of ze nu dik, dun, slap of stevig zijn: bovenarmen zijn er om van te houden. Bij anderen zouden we er daarom nooit op letten, maar bij onszelf kunnen we ons toch nog weleens storen aan onze iets te aanwezige bovenarm. Gelukkig zorg je er met een aantal fashion tips gemakkelijk voor dat die wat minder opvalt.

Vermijd schouderversieringen

Als je je bovenarmen minder wil laten opvallen, is het zaak om alle extravagante schouderversieringen te vermijden. Een pofmouwtje, een stevige schoudervulling of pailletten aan de bovenkant van je mouw; het kan er enig uitzien, maar het legt wel de aandacht op je bovenarmen. En dat is nou juist precies wat je niet wil.

Vermijd strakke korte mouwen

Ook strakke korte mouwen zijn niet geschikt wanneer je de aandacht van je bovenarmen weg wil houden. Deze eindigen vaak namelijk precies op het breedste gedeelte van je armen, waardoor ze extra geaccentueerd worden.

Ga voor een kapmouwtje

Goed, niet alle tops doen je bovenarmen optisch dus veel goeds. Maar welke kleding is dan wel geschikt wanneer je de aandacht ervan wil afleiden? Onze tip: ga voor een kapmouwtje. Deze valt vaak namelijk net iets wijder, waardoor je bovenarmen net wat slanker ogen. Overigens zijn licht oversized mouwen ook een goede optie.

Draag een goed passende beha

Een beha die goed past is om allerlei redenen belangrijk, maar het kan ook helpen om je bovenarmen slanker te laten lijken. Als je beha te strak zit, wordt de huid bij je borsten namelijk omhoog gedrukt en dit piept er ter hoogte van je oksels dan weer uit. Hierdoor lijkt het alsof je meer overtollig vet hebt dan eigenlijk het geval is. Een goed passende beha is dus een absolute must!

Bron: Libelle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws