Máxima-acteur Martijn Lakemeier gecast voor internationale Videoland-serie

Een flinke stap voor de Hollandse hunk!

Martijn Lakemeier heeft een internationale doorbraak te pakken. Na zijn rol als Willem-Alexander in de serie Máxima heeft de acteur nu een plekje bemachtigd in de nieuwe internationale Videoland-serie Safe Harbor.

Willem-Alexander

We kenden Martijn Lakemeier al van films als Lover of Loser en Oorlogswinter, maar ons oog is pas echt op hem gevallen toen hij gecast werd voor de serie over onze koningin. In Máxima speelt hij niemand minder dan Willem-Alexander, in zijn jongere jaren weliswaar, en is hij dus de tegenspeler van de Argentijnse Delfina Chaves. Het eerste seizoen is inmiddels in volle glorie op Videoland te bewonderen, maar inmiddels weten we ook dat er een tweede deel komt.

Vervolg

“We zijn enorm trots op de kwaliteit van deze unieke Videoland Original en hebben daarom nu al besloten een tweede serie te bestellen”, stelde Peter van de Vorst in april in een statement. “In de eerste reeks zien we hoe een Argentijns meisje zich ontwikkelt tot een zelfverzekerde jonge vrouw die smoorverliefd wordt op een Nederlandse prins. Maar het verhaal gaat natuurlijk verder. Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien.”

Internationaal succes

De makers van Máxima mogen zichzelf best een beetje op de borst slaan, want de serie is ook internationaal een groot succes. Máxima is inmiddels al verkocht aan Duitsland, België, Latijns-Amerika, Kroatië, Oostenrijk, Israël, Letland, Slowakije, Italië en Hong Kong.

Safe Harbor

Martijn had met zijn rol in Máxima dus al een goede stap gezet richting een internationale carrière, maar zijn echte doorbraak lijkt nu te komen. De acteur is namelijk gecast voor Safe Harbor, een nieuwe Videoland-serie met internationaal bekende namen als Alfie Allen, Charlie Murphy en Jack Gleeson. De serie gaat over een hacker (gespeeld door Alfie) en zijn beste vriend (gespeeld door Martijn) die onbedoeld belanden in de wereld van drugshandel en daardoor in aanraking komen met de Ierse maffia. De regie wordt gedaan door Mark Williams, die onder meer series als Ozark en The Accountant heeft geregisseerd.

Martijn gaat dus binnenkort de wereld over! Safe Harbor is wel pas in 2025 te streamen, dus we moeten nog even geduld hebben. Lover of Loser dan nog maar een keer?

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws