Oh no: Charles Spencer gaat voor de derde keer gescheiden

Het huwelijk tussen Charles en Karen is stukgelopen.

Verdrietig nieuws voor Charles Spencer en zijn vrouw Karen Gordon. Dit weekend bracht de broer van wijlen prinses Diana naar buiten dat zijn huwelijk voor de derde keer stuk is gelopen. Na een huwelijk van dertien jaar gaan Charles en Karen uit elkaar.

Uit elkaar

Zaterdag bevestigde Charles het nieuws tegenover The Mail on Sunday. “Het is immens verdrietig”, aldus Charles over de breuk. “Ik richt me op mijn kinderen en kleinkinderen en wens Karen alle geluk in de toekomst.”

Een paar dagen voor de aankondiging van de breuk deelde Karen nog ander verdrietig nieuws. Haar vader is namelijk overleden. “Mijn vader is vandaag overleden na een lange strijd met Alzheimer,” deelde ze op social media. “Ik was blij dat ik er kon zijn om mijn moeder en broer te steunen, die het grootste deel van het zware werk hebben gedaan om voor hem te zorgen hier op Vancouver Island.

Charles en Karen trouwden in 2011 op het landgoed Althorp, waar Diana ook is begraven. Het stel kreeg één dochter, Lady Charlotte Diana Spencer, in 2012. Uit eerdere huwelijken heeft Charles nog zes kinderen.

Boek

Hoewel Charles Spencer bij het grote publiek vooral bekend is als de broer van wijlen prinses Diana, heeft de negende Earl Spencer ook een indrukwekkende eigen carrière opgebouwd als auteur, met name op het gebied van geschiedenis.

Z’n nieuwste boek, A Very Private School, is echter een stuk persoonlijker van aard. Zo vertelt hij hierin openhartig over geweld en misbruik dat hij als kleine jongen meemaakte achter de gesloten deuren van zijn kostschool. In openhartige gesprekken rond het boek gaat het niet alleen over deze traumatische ervaringen, maar ook over zijn beroemde zus. Charles en Diana waren erg hecht met elkaar, en hij kreeg de mediastorm rond Diana dan ook van dichtbij mee. Zo herinnert hij zich een diner met z’n zus en een groep vrienden, vlak nadat ze lid van de royal family was geworden. “Ik herinner me dat ik dacht: ‘Crikey, ze zijn allemaal als een gék bij haar aan het slijmen!’ Toen besefte ik dat mijn rol was om sterk te zijn als broer, en gewoon hetzelfde te blijven.”

Bron: Nouveau, Hello! Magazine, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws