Earl Charles Spencer deelt bitterzoete jeugdfoto met zus Diana

'Wat lijkt ze op Charlotte in deze foto!'

De oom van prinsen William en Harry, de graaf Charles Spencer, deelt via Instagram met enige regelmaat foto’s en verhalen uit zijn jeugd. Zo ook deze week, toen hij een zoete foto publiceerde waar hij met zijn zus, de latere prinses Diana poseert in hun schooluniforms.

Jeugdfoto

Charles deelde gisteren een foto van hem en zijn zus Diana uit 1986, gemaakt op de eerste schooldag van hem. “Mijn eerste schooldag, in september 1968: mijn vader nam deze foto van mij en mijn zus Diana, vlak voordat hij ons naar Silfield reed, een hele leuke basisschool in King’s Lynn, Norfolk. De directrice was Miss Jean Lowe, een warme en attente dame die dol was op haar jongens en meisjes,” schreef Charles bij de foto op Instagram. “Ik zat daar tot 1972, toen ik vertrok naar de plek die ik – in mijn memoires – A Very Private School noem.”

De foto valt goed in de smaak bij zijn volgers. “Hoe prachtig is deze foto van jullie twee”, schrijft iemand in de reacties. En een ander suggereerde Diana’s gelijkenis met haar kleindochter, prinses Charlotte.

Trauma’s

Achter de foto gaat echter een minder lieflijk verhaal schuil. Deze blije herinnering aan zijn basisschool werd namelijk opgevolgd door z’n jaren aan de kostschool Maidwell Hall. In zijn memoires vertelt Charles over het jeugdtrauma dat hij heeft opgelopen tijdens zijn tijd op dit jongensinternaat. Hij is daar slachtoffer geworden van fysiek, verbaal en seksueel misbruik.

“Ik had altijd het gevoel dat ik met dit hoofdstuk in mijn leven had afgerekend en het had afgesloten”, vertelt Charles aan PEOPLE. “Maar praten met klasgenoten en hun ervaringen horen was erg triggering voor mij. Ik werd erg getroffen door de gruwel van wat ze hadden gedeeld. En dat was het moeilijkste.”

Charles heeft zijn zus nooit verteld wat hem is overkomen. “Ik kan me niet herinneren dat we ooit echt hebben besproken wat we doormaakten. Zij ging naar een heel zachtaardige plek, geloof ik”, zegt hij. “In de schoolvakanties kwamen we weer bij elkaar en ik kan me niet herinneren dat we het er ooit met haar over hebben gehad.”

Bron: Nouveau.nl, People, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws