Zien: ook déze onbekende royal schoof aan bij het staatsbanket aan Japan

Wat gezellig!

Prins William, hertogin Sophie en de Duke en Duchess van Gloucester, Richard en Brigitte – ze prikten allemaal een vorkje mee tijdens het staatsbanket voor de Japanse keizer Naruhito en zijn vrouw keizerin Masako. Maar naast deze bekende gezichten, verscheen er ook een minder bekende royal aan tafel.

Staatsbanket

Het staatsbezoek van het Japanse keizerspaar, waar zij bijna vier jaar op hebben moeten wachten, kon gisteren eindelijk van start gaan. Na een officieel welkom te Horse Guards Parade en de nodige formaliteiten, werd dag één traditiegetrouw afgesloten met een staatsbanket.

Wij van Beau Monde vinden het natuurlijk bere-interessant om te zien wie er allemaal aanschoven dinsdagavond, en onder de aanwezigen spotten wij ook Sam Chatto: de kleinzoon van wijlen prinses Margaret!

Sam Chatto

Naast het voor de hand liggende rijtje senior royals, zorgde Sam voor een verrassing wat betreft de gastenlijst. Samuel David Benedict is de oudste zoon van Lady Sarah Chatto, de dochter van wijlen prinses Margaret, en haar echtgenoot, Daniel Chatto. De Chattos vervullen geen publieke taken, en sluiten zich alleen bij de koninklijke familie aan tijdens grote evenementen. Zo verschenen ze wel bij de kroning van koning Charles en Royal Ascot, maar bij een Brits staatsbanket zijn ze zelden aanwezig.

Band met Japan

Hello! Magazine weet te melden waarom Sam tóch bij het staatsbanket aanwezig was: “Hij (red.) werd uitgenodigd omdat hij onlangs een deel van zijn werk in Japan heeft tentoongesteld.” De 28-jarige Sam erfde namelijk de artistieke talenten van zijn ouders en bezit momenteel een pottenbakkerij in West Sussex. In het kader van deze passie, werd hij vorig jaar toegelaten tot een stage bij de Japanse kunstenaar Yagi Akira in Kyoto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 佐久間一璃 (@kazuaki_sakuma)

Op het Instagram-account van de Japanse kunstenaar Kazuaki Sakuma vonden we een filmpje waarin Sam works his magic. De achterneef van wijlen koningin Elizabeth transformeert hier een berg klei in een kleine, sierlijke kom. Knap!

Staatsbanket Spanje

Het is niet de eerste keer dat iemand een uitnodiging krijgt voor een staatsbanket vanwege banden met het desbetreffende land. Zo werd Lady Gabriella Windsor uitgenodigd voor het staatsbanket voor koning Felipe en koningin Letizia van Spanje, omdat ze daar een periode heeft gewerkt.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws