Hoera! Prins Albert en prinses Charlene zijn 13 jaar getrouwd

De Monegaskische royals hebben al behoorlijk veel zwaar weer doorstaan.

Elk getrouwd stel zal beamen dat ieder huwelijk moeilijke tijden kent. De Monegaskische royals zullen dit ook niet ontkennen, want laten we wel zijn: hun positie in de schijnwerpers maakt het er niet makkelijker op. Prins Albert en prinses Charlene hebben echter alle roddels en geruchten overleefd, want het stel viert vandaag hun dertienjarig huwelijk.

Moeizame start

Al vanaf het moment dat het stel samen in 2006 naar buiten trad, draait de geruchtenmolen overuren. Hardnekkige verhalen over buitenechtelijke kinderen van Albert stelden hen op de proef, maar het stel wankelde niet onder deze verhalen.

Langzaam transformeert sportvrouw Charlene in een echte royal, en ondanks alle twijfel die de media rondbazuint over de intenties van Charlene, besluiten ze in 2011 hun liefde te bezegelen met een huwelijk. Maar juist dan duikt er een verhaal op over een dérde buitenechtelijk kind, dat flink wat nieuwe geruchten aanwakkert.

Huwelijk

Zo zou Charlene op het punt hebben gestaan het hele huwelijk af te blazen en terug te gaan naar Zuid-Afrika, waardoor ze de titel runaway bride kreeg. Charlene ontkent tot op de dag van vandaag deze verhalen. “Ik trouwde met de man van wie ik hou, waarom zou ik weglopen? Het was allemaal wel heel overweldigend en er waren zoveel gemengde gevoelens vanwege de geruchten, dat bouwde de spanning op. Na de ceremonie waren er inderdaad tranen, maar dat waren tranen van vreugde. En daarna kwamen er nog meer tranen omdat ik dacht: ‘O, nee, nu heeft de hele wereld me zien huilen”, vertelde de prinses destijds aan The Times.

Het verhaal ging een eigen leven leiden en de media smulden er gretig van. Het gerucht dat het stel tijdens hun huwelijksreis in aparte hotels sliep, werd bevestigd. Vanaf het moment dat ze in het huwelijksbootje stapten, leken de vonken ver te zoeken, terwijl die er in de begintijd van hun relatie wél waren.

Keerpunt

Ondanks dat de prinses ongelukkig oogde, werd in 2020 de tweeling op de wereld gezet. Op dat moment werd er weer eventjes geloofd dat Albert en Charlene een liefdevol huwelijk hadden. Helaas kwam daar kwam al snel verandering in toen de prinses een jaar later met gezondheidsproblemen te kampen kreeg. Ze verbleef lange tijd in Zuid-Afrika en een kliniek in Zwitserland, en werd steeds minder in het openbaar gezien. Pas in 2022 kwam het keerpunt, toen Charlene weer werd herenigd met haar man en kinderen in Monaco.

De periode van ziekte bleek de ultieme relatietest die prins Albert met vlag en wimpel heeft doorstaan. In al die roerige tijden bleef hij loyaal aan Charlene en gaf haar alle tijd om te herstellen. Hoewel er sinds Charlenes ziekbed voor de zoveelste keer hardnekkige geruchten de ronde doen dat de twee gaan scheiden, spreken de meest recente verschijningen van het echtpaar boekdelen. Charlene is betrokken bij haar man en bijbehorende taken als royal. Het lijkt er zelfs op dat ze eindelijk haar draai als prinses heeft gevonden. Inmiddels staan de prins en prinses al dertien jaar samen sterk, en dat vieren ze met een prachtige foto op de officiële Instagram-pagina van het Palais Princier. Een liefdevolle blik, Alberts hand op de rug van Charlene, en hun kroost voor zich op het balkon. Zo zien we maar: liefde overwint alles, nietwaar?

Bron: Royalty Online, Instagram @palaisprincierdemonaco | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws