Proficiat! Koning Albert en koningin Paola vieren briljanten huwelijk

Maar liefst 65 jaar geleden gaven ze elkaar het ja-woord.

Het is feest bij onze zuiderburen! Vandaag vieren de Belgische koning Albert II en koningin Paola hun trouwdag, en dat is er niet zomaar eentje. Het koningspaar gaf elkaar maar liefst 65 indrukwekkende jaren geleden het ja-woord: een briljanten huwelijk waar absoluut bij stilgestaan mag worden.

Briljanten huwelijk

De slingers mogen worden opgehangen en de taart aangesneden, want vandaag viert het Belgische koningshuis het 65-jarig huwelijk van hun koningspaar Albert en Paola. Op 2 juli 1959 stapten de twee in het huwelijksbootje. Ondanks alle ups en downs hebben ze het al die jaren samen weten te redden. De koning heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 90 jaar bereikt, en zijn vrouw Paola heeft de 86 aangetikt.

Overigens koos het echtpaar ervoor dit jubileum enkel in privésferen te vieren. Geen groot feest met een hoop bombarie of publieke verschijning, maar alleen intiem met de familie. En dat begrijpen we maar al te goed op die leeftijd. “Het is een privéaangelegenheid”, vertelt het paleis over de viering. Het Belgische hof deelde geen familiefoto dit jaar, maar enkel een kiekje van het tweetal samen op een bankje. Met een tevreden glimlach en een liefdevolle arm om Paola’s schouders ziet het echtpaar er gelukkig uit. Zoet!

Feest

Hoewel er geen familiefoto werd vrijgegeven, liet het koninklijk echtpaar deze bijzondere gebeurtenis niet zomaar aan zich voorbijgaan. Afgelopen weekend werd met de familie een besloten feestje gehouden. Het gezelschap reisde daarvoor af naar hun villa Le Romarin, in het zuiden van Frankrijk. Een intiem samenzijn in de mooie tuin van de villa, dat klinkt als een perfect feestje als je het ons vraagt. Daar werd ook de aandoenlijke foto van het echtpaar gemaakt, liefdevol samen op een bankje in de achtertuin. Meer zouden wij ook niet wensen op onze oude dag.

Bron: HLN, Instagram @belgianroyalpalace | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws