Maakt het leven mooier

Zwoyals flaneren in florals voor 'Victoriadagen'

Hip hip, hurra!

Crown Princess Victoria Celebrates 47th Birthday - Sweden

Het heurt er natuurlijk bij dat je je een béétje het middelpunt van het universum waant als je jarig bent. Als Zweedse kroonprinses is dit voor Victoria natuurlijk dubbel zo dik het geval: daar werd haar verjaardag dit weekend uitgebreid gevierd met een groots feest, waar zij met haar eigen gezinnetje, haar ouders, én de gezinnen van broer Carl Philip en zus Madeleine de bloemetjes – vrij letterlijk – buiten zette.

Victoriadagen

Gisteren was het feest in het Zweedse paleis. Prinses Victoria mocht namelijk 47 kaarsjes uitblazen. Omdat we het hier natuurlijk hebben over de verjaring van een troonopvolgster, gaat zo'n dag niet zómaar voorbij. Welnee!

Het is al sinds 1979, Vics tweede verjaardag, traditie dat haar verjaardag met een hoop bombarie gevierd wordt. Meestal gebeurt dit op het Zweedse eiland Öland, waar de vorstelijke familie hun zomers slijt in het Slot Solliden. Er wordt natuurlijk volop gezwaaid, gelachen, gewapperd met vlaggen, en meer van dat al. Op de kiekjes ziet het er ook dit jaar weer uit als een bijzonder vrolijke gebeurtenis!

Onder de bezielende leiding van koning Carl Gustaf zingt het aanwezige publiek de kroonprinses toe, en na het schudden van eindeloze handjes moet Vic ook nog even aan de slag om de jaarlijkse Victoriaprijs te overhandigen. Elk jaar gaat deze award naar een Zweedse sporter die dat jaar indruk gemaakt heeft. Dit weekend was het volleybalster Isabelle Haak die er met de eer vandoor ging.

Zoet detail: voorafgaand aan de uitreiking werd er op 't gazon te paleize een korte volleybalcursus gegeven aan prins Daniel, prinses Estelle en prins Oscar. Vooral prins Oscar lijkt een natuurtalentje te zijn. Wie weet: heeft het jonge prinsje een toekomst als topsporter voor de boeg?

Fleurige outfits

Uiteraard verschenen de Zweden in heerlijk zomerse outfits om de verjaardag van hun kroonprinses te vieren.

Hierbij verscheen de jarige Jet herself in een vrolijk bloemige japon van Saloni, met een set Valentino-hakken en subtiele juwelen. Dochtertje Estelle ging voor de gelegenheid in een custom japonnetje van byTiMo gekleed. Zus Madeleine had de vrolijke dresscode ook goed begrepen met een heerlijk fleurige Agua by Agua Bendita-japon, en dochters Leonore en Adrienne in zoete blauwe outfitjes van Loveshack Fancy.

Naast de fleurige japon van prinses Sofia, ging zoontje Gabriel óók voor een fleurig detail met een bloem achter z'n oor gestoken. Een echte fashion-prins, die jonge hertog van Dalarna!

Bron: Instagram @RoyalFashionPolice, @Kungahuset, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld