Maakt het leven mooier

Must-have: hippe alledaagse broeken voor mannen

Het grote aanbod aan broeken maakt het soms best lastig om je garderobe uit te breiden als man. Kies je voor een strakke heren jeans, ga je voor de retro cargobroek of wellicht toch voor een chique pantalon? Dit artikel zet een aantal hippe, alledaagse broeken voor mannen op een rijtje. Ze zijn onmisbaar in iedere garderobe!

Verschillende modellen

Waar mannen voorheen vaak kozen voor een skinny jeans, zijn het tegenwoordig de lossere modellen die aan populariteit winnen. Die trend zien we niet alleen bij herenmode; ook vrouwen laten hun skinny jeans vaker liggen om vervolgens een wijdere broek te dragen. Dat valt mede te verklaren door het comfort van deze modellen broeken. Een skinny jeans kan al snel leiden tot irritaties aan de huid, zeker op een warme dag in de zomer.

Slim- en regular fit heren jeans

Leuk aan de slim- en regular fit heren jeans is dat je deze met nagenoeg iedere top kunt combineren. Draag er een leuk shirt boven, kies voor de combinatie van je jeans met een poloshirt of ga juist voor een business casual look met een strakke blouse. De jeans worden in verschillende kleurtinten aangeboden. In de herfst en winter staat een donkerblauwe of bijvoorbeeld zwarte jeans goed. Gebruik de lente en zomer voor het dragen van je lichtblauwe of bijvoorbeeld lichtgrijze spijkerbroek. Onder een jeans staat een sportieve sneaker goed. Veel mannen kiezen in 2024 voor de combinatie van een jeans of pantalon met een volledig wit model schoen.

Corduroy broeken met een mix van comfort en stijl

Tussen de chique pantalon en de sportieve jeans zitten twee soorten broeken: de corduroy- en cargobroeken. Het zijn allebei modellen die zijn ontworpen op basis van een mix van stijl en comfort. De cargobroeken hebben vaak een wijder ontwerp en daarmee een retro uitstraling, ook door het aantal zakken op de broek. Een corduroy broek is iets netter en daarmee geschikter voor een formelere aangelegenheid. De corduroy broeken worden veelal verkocht in de wat donkerder tinten.

Pantalon met blote enkels en loafers

Op zoek naar een nette broek voor een chique aangelegenheid? Kies in dat geval voor de pantalon in je kast. Populair zijn de hogere modellen pantalons, die geregeld gecombineerd worden met bijvoorbeeld een loafer. Laat de zichtbare sokken hierbij achterwege, het zijn de blote enkels die tot de trends van dit moment horen. Er zijn hele kleine sokken voor in je loafer die je vanaf de buitenkant niet ziet zitten.

Beeld: Adobe Stock