Maakt het leven mooier

Creatieve ideeën om je vakantieherinneringen vast te leggen

Je mooiste herinneringen verdienen een waardig fotoalbum.

Je hebt vast en zeker een hoop bijzondere momenten in een jaar meegemaakt waar je maar al te graag op terugblikt. Misschien heb je een waanzinnige rondreis door of buiten Europa gemaakt. Je hebt het ja-woord gegeven en hebt daardoor de prachtigste foto’s ontvangen van je trouwfotograaf. Of je bent trots eigenaar van een hond of kat geworden. Al dit soort momenten kun je perfect vereeuwigen in een fotoalbum. Heb je er daarom al eens over nagedacht om het album online te gaan ontwerpen? Dit bespaart je immers aardig wat tijd.

Je kunt je favoriete digitale foto’s makkelijk in een online ontwerpprogramma slepen

Want maak je gebruik van een online ontwerpprogramma voor het maken van je eigen fotoalbum? Met slechts één druk op de knop sleep je je favoriete foto’s in het programma. Hierdoor kun je in een mum van tijd iedere pagina van je fotoboek prachtig maken. Maar ook de kaft van het fotoalbum kun je personaliseren met een eigen foto en tekst. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een fotoalbum online samen te stellen.

Een perfect eindproduct door voor een standaard lay-out te kiezen

Ga je een fotoalbum in een online programma ontwerpen? Dan heb je vaak al de keuze uit een aantal standaard lay-outs. Deze lay-outs zijn altijd perfect uitgelijnd en zien er esthetisch gezien waanzinnig uit. Hierdoor hoef je alleen nog maar de foto’s te slepen in de desbetreffende vakken. En hierdoor heb je in no-time een mooi design samengesteld. Maar het is daarnaast natuurlijk ook altijd mogelijk om zelf aan de slag te gaan met een lay-out. Waar gaat jouw voorkeur op dit moment het meeste naar uit?

Kies voor een bepaalde stijl en trek deze door in je toekomstige fotoalbums

Ben je na het ontwerpen helemaal tevreden met het fotoalbum? Bewaar dit ontwerp dan ook zeker in het online ontwerpprogramma. Want wil je weer aan de slag gaan met een nieuw ontwerp van een andere reis of een andere mijlpaal in je leven? Dan kun je eenvoudig en snel gebruik gaan maken van hetzelfde ontwerp. En hierdoor is bijvoorbeeld het aantal pagina’s hetzelfde, de stijl van de kaft is hetzelfde, maar ook de tekst op de zijkant van het album is in dezelfde stijl en hetzelfde lettertype. Dat zorgt meteen voor een stukje rust als je meerdere albums naast elkaar legt, bijvoorbeeld in de woonkamer.

Beeld: Pexels