Maakt het leven mooier

Bulgaarse bodybuilding-prinses Kalina reageert op ophef over transformatie

Ook deelt ze details over haar intensieve trainingsschema.

De afgelopen maand was er veel te doen over het uiterlijk van de Bulgaarse prinses Kalina. Ze laat zich eigenlijk maar weinig en plein public zien, en toen ze dat afgelopen maand wél besloot te doen, zorgde dat voor geshockeerde reacties. De prinses had namelijk een flinke transformatie ondergaan, inclusief plastische chirurgie en intense krachttraining. Inmiddels heeft ze zelf gereageerd op alle ophef.

Wilde prinses

Kalina van Bulgarije staat al jarenlang bekend als 'de wilde prinses'. Die bijnaam had ze vooral te danken aan het feit dat ze weigerde om zich te gedragen of te kleden zoals 'een echte royal lady' het betaamt. Zo scheerde ze ooit haar hoofd kaal en haar wenkbrauwen weg nadat ze een weddenschap had verloren en bezocht een elite bal met feloranje haar.

Daar bleef het echter niet bij. In 2000 haalde Kalina het nieuws door haar sterk veranderde uiterlijk. Een strakgetrokken gezicht en een Michael Jackson-neus: volgens royalty watchers plastische chirurgie, volgens Kalina zelf het resultaat van een ongeluk op haar achtste waarbij ze ook twee tanden verloor. Het plaatsen van kronen in haar gebit zorgde volgens de prinses voor complicaties, wat dan weer resulteerde in... Een opgepoetst gezicht.

Nadat het jarenlang min of meer stil bleef rondom de prinses, werd Kalina afgelopen maand gespot met nóg een bijzondere uiterlijke verandering. Dit keer was het haar figuur dat de aandacht trekt. Want oh my: wat heeft die vrouw een spieren. Kijk en oordeel zelf:

Kalina reageert

In het Spaanse tijdschrift !Hola¡ heeft de bodybuilding-prinses nu haar uitgebreide mening gegeven over alle verontwaardiging rondom haar uiterlijk. "Ik had het niet verwacht", bekent ze. "Ik droeg alleen maar een mouwloze jurk. In de 21e eeuw zou de fysieke conditie van een vrouw niet nieuwswaardig moeten zijn."

Daarnaast onthult ze dat het eigenlijk niks nieuws is. Ze traint al jarenlang volgens een strak schema, en wil iedereen aanmoedigen om ook voor zware training en een gezonde levensstijl te gaan. "Als ik niet train, voel ik me niet goed. Ik doe dit om gezond te zijn en me goed te voelen. Dat is de enige reden. Het is gezondheid, welzijn en geluk." En dat trainen doet ze niet alleen, ook haar man Kitín doet altijd vrolijk mee. Couples who exercise together, stay together, zullen we maar zeggen.

Trainingsschema

Hoe haar trainingsschema er dan uit ziet? Ook dat wil Kalina maar al te graag delen. Op maandag en donderdag traint ze haar buikspieren, benen, rug, triceps en bilspieren. Dinsdag en vrijdag zijn voor de buikspieren, borst, schouders, biceps en bilspieren. "Ik doe vier sets van 12 reps. Ik train 70 kilo back pull, 30 kilo schouders met halters (15 in elke hand) en een bicep curl met 20 kilo." Eén ding weten we wel: wij doen het haar niet na!

Over prinses Kalina van Bulgarije

Het kan goed zijn dat je (vóór de hele ophef over haar uiterlijk) niet eerder van Kalina had gehoord. De Bulgaarse monarchie werd namelijk een tijd geleden afgeschaft, en Kalina's titel als 'prinses' is dus eigenlijk vooral voor de vorm. Prinses Kalina werd geboren als de enige dochter van Simeon Saxe-Coburg-Gotha, de laatste tsaar van Bulgarije. In 1946 werd door een referendum de monarchie afgeschaft, waarna de familie eerst naar Egypte vertrok en later naar Spanje. Uiteindelijk belande Simeon toch weer in Bulgarije, waar hij de politiek in ging. En met succes: van 2001 tot 2005 regeerde hij het land als democratisch verkozen premier.

Simeon trouwde met de Spaanse aristocrate Margarita Gómes-Acebo y Cejuela. Met haar kreeg hij vijf kinderen, waarvan vier zoons: Kardam, Kiril, Kubrat en Konstantin. Het vijfde K'tje was een meisje: prinses Kalina. Zij trouwde met Antonio José Muñoz y Valcárcel, een Spaanse zee-avonturier, wetenschapper en voormalig commando die men vooral kent onder de naam Kitín Muñoz. Het stel kreeg samen één zoon: Simeon Hassan Muñoz.

Bron: Hello! Magazine, Nouveau, Instagram @eugeniagaravani | Beeld: NL Beeld