Glamour met een knipoog

Prins Harry onthult 'kernpunt' van ruzie met familie

'Alles wat ik zeg over mijn familie mondt uit in een vloedgolf van beledigingen', voorspelt de prins.

Prince Harry and Meghan Markle visit Nigeria as part of Invictus Games Anniversary celebrations

Na een tell-all boek, een documentaire, en eindeloze interviews zóu je misschien denken dat prins Harry wel ongeveer alles gezegd heeft wat er te zeggen valt. Toch verschijnt de prins vanavond opnieuw op de Britse beeldbuis.

Telefoonhacks

Kijk, je kunt van de Duke of Sussex vinden wat je wilt, maar dat er door verschillende Britse media niet heel netjes omgesprongen is met de privacy van de prins, is zelfs door de rechtbank bevestigd.

Zo oordeelde de rechter eind vorig jaar dat er 'breed en regelmatig' gebruik werd gemaakt van het hacken van telefoons door de Mirror Group Newspapers (MGN) voor het publiceren van verhalen over de prins.

Vanavond wordt er door zender ITV een documentaire uitgezonden met de titel Tabloids on Trial, waarin verschillende rechtszaken rond journalistieke ethiek en gang van zaken centraal staan. Naast de hertog komen hierin ook celebs als Hugh Grant, Charlotte Church en Paul Gascoigne aan het woord over de impact die deze hacks hebben gehad op hun leven. Hierbij doet Harry bovendien een aantal bijzondere uitspraken over z'n band met de Windsors...

Familieruzie

Zo krijgt de Duke de vraag of zijn vastberadenheid om juridische stappen te ondernemen tegen de malafide krantenuitgevers een rol heeft gespeeld bij het stuklopen van zijn band met de rest van de royal family.

"Ja, dat is er zeker een kernpunt van", stelt Harry. "Maar weet je, dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden, want alles wat ik zeg over mijn familie mondt uit in een vloedgolf van beledigingen vanuit de pers."

"Ik heb het heel duidelijk gemaakt dat dit iets is dat gedaan moet worden. Het zou fijn zijn als we dit deden als een familie, snap je? Ik geloof dat, wederom, vanuit een dienstbaar standpunt, wanneer je een publieke rol hebt, dat dit de dingen zijn die we zouden moeten doen voor het algemeen belang", vult hij aan.

Journaliste Rebecca Barry, van ITV News, besluit vervolgens nog iets dieper te graven, en vraagt: "Wat vind je van hun beslissing om niet te vechten zoals jij hebt gedaan?"

"Ik denk dat de manier waarop alles gelopen is mensen heeft getoond wat de waarheid is. Voor mij blijft mijn missie voortduren. Maar ja, het heeft, zoals je zegt, een deel van de breuk veroorzaakt."

Of de prins nu écht bijdraagt aan het herstellen van deze band met de familie door ze op nationale tv allerhande verwijten te maken? Wij betwijfelen het.

Bron: Hello! Magazine, ITV, BBC | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld