Maakt het leven mooier

Oeh: unieke documentaire Elizabeth Taylor op déze datum te zien

De diva in haar eigen woorden!

Anno nu kennen we heel wat it girls, popiconen en bekende influencers. Maar laten we eerlijk wezen: de diva's van days gone by blíjven simpelweg legendarisch. Zo ook Dame Elizabeth Taylor. Gisteren kondigde HBO Max aan dat er binnenkort een unieke documentaire over dit icoon verschijnt bij de streaming-dienst!

Elizabeth Taylor: The Lost Tapes

Wanneer je het hebt over legendarische diva's door de jaren heen, dan kan Elizabeth Taylor niet in dat rijtje ontbreken. Van haar acteertalent en awards tot veelbesproken persoonlijke leven en inzet voor de queer community – Taylor blijft de gemoederen bezighouden.

In de nieuwe HBO Original-documentaire Elizabeth Taylor: The Lost Tapes blikken we terug op het leven van de grootheid in haar eigen woorden, en dat belooft volgens HBO zelf 'het meest intieme portret van de actrice tot nu toe' te worden!

Hoogtepunten

Van een kindsterretje naar één van de meest geliefde Hollywood darlings – de actrice heeft heel wat hoogtepunten beleefd tijdens haar imposante carrière. In 1964, op het hoogtepunt van haar roem, schoof zij aan bij journalist Richard Meryman voor een openhartig, uitgebreid interview.

Elizabeth Taylor: The Lost Tapes is gebaseerd op 40 uur aan nieuw opgegraven audio-interviews en buitengewone toegang tot persoonlijke foto's, homevideo's, archiefinterviews en nieuwsbeelden, geïllustreerd met fragmenten van de iconische rollen die haar uitdagingen en triomfen uit het echte leven weerspiegelen.

Door onlangs teruggevonden interviews te combineren met een ongekend uitgebreide toegang tot Taylors persoonlijke archief, onthult de film het complexe innerlijke leven en de kwetsbaarheid van de Hollywood-legende. Zo is Taylor even openhartig, bescheiden, en charmant, als bij tijd en wijlen 'gefrustreerd' wanneer ze het heeft over de vele beperkingen die haar werden opgelegd door allerhande studiobobo's tijdens de Golden Age van Hollywood.

Privéleven onder een vergrootglas

Taylor spreekt ook vrijuit over haar acht huwelijken en vier kinderen, haar hechte vriendschappen met haar tegenspelers, en haar relatie met Richard Burton, haar tegenspeler in Who's Afraid of Virginia Woolf?, waarmee ze haar tweede Oscar won. De gesprekken onthullen een vrouw die op gespannen voet staat met haar schermbeeld, verlangend naar respect en keuzevrijheid, terwijl ze voor altijd onder de microscoop ligt van kritische pers en het publiek.

Zo biedt deze film een ongekend inzicht in het leven van een vrouw die de verwachtingen van het tijdperk trotseerde, uiteindelijk vrede in zichzelf vond, en die haar nalatenschap versterkte door haar eigen roem te gebruiken om een felle activist te worden voor de LGBTQ-gemeenschap. ​​

Première

Na een wereldpremière tijdens het filmfestival van Cannes eerder dit jaar en een vertoning tijdens het prestigieuze Tribeca Festival, komt de docufilm nu dan éindelijk naar onze huiskamers. Vanaf zaterdag 4 augustus is Elizabeth Taylor: The Lost Tapes te zien op HBO Max. Wij zetten de popcorn vast klaar!

Bron & Beeld: HBO Max via Warner Bros