Maakt het leven mooier

Holly Mae Brood verovert hoofdrol in 'Amsterdamned II'

'Zij heeft een zeldzame star quality', deelt regisseur Dick Maas.

Premiere Videoland Original Maxima

Waar de jongere generaties anno nu graag griezelen en gruwelen bij de nieuwste Hollywood-thrillers, weten wij natuurlijk dat één van de meest spannende films aller tijden gewoon van eigen bodem afkomstig is. We hebben het natuurlijk over Amsterdamned, van regisseur Dick Maas. En deze klassieker krijgt binnenkort een vervolg, met een hoofdrol voor niemand minder dan Holly Mae Brood!

Hoofdrol voor Holly

Holly Mae Brood is vanaf september te zien in de romkom De Break-Up Club, maar volgend jaar kunnen we haar ook in een heel ander genre zien. Want jawel, Holly heeft de vrouwelijke hoofdrol te pakken in Amsterdamned II!

Producent 2CFILM deelt dat ze de rol van Tara Lee voor haar rekening mag nemen: een jonge, ambitieuze rechercheur bij de Amsterdamse politie. Als ze wordt geconfronteerd met verschrikkelijke incidenten rond de grachten schakelt ze de hulp in van de gepensioneerde rechercheur Eric Visser (wederom gespeeld door Huub Stapel).

Perfect voor de rol

Met ANP deelt regisseur Dick Maas dat hij Holly vanaf de eerste scriptversie al in gedachten had voor de rol. "Zij heeft een zeldzame star quality, ze treedt wat mij betreft in de voetsporen van grote namen als Monique van de Ven. En zij kan de rol ook fysiek aan."

Klassieker Amsterdamned

In 1988 bracht Dick Maas Amsterdamned uit. In de film is er een psychopathische moordenaar actief rondom de Amsterdamse grachten. Huub Stapel moest in de rol van rechercheur Erik deze seriemoordenaar weten te stoppen. Monique van de Ven nam destijds de vrouwelijke hoofdrol voor haar rekening. Hoewel Huub terugkeert in het vervolg op Amsterdamned, is Monique niet te zien in het tweede deel.

Mocht je nu meteen de popcorn klaar willen zetten: we moeten helaas nog wel heel even geduld hebben tot het zover is. De opnames gaan dit najaar van start en de film moet in 2025 op het witte doek verschijnen. Dit valt samen met het 750-jarig bestaan van onze hoofdstad. Wij kunnen in elk geval niet wachten!

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld

Celebrity
  • Beeld: NL Beeld