Maakt het leven mooier

Máxima's boze blik naar kauwgom-kauwende Alexia gaat de wereld over

Asociaal of niet, wij konden er wel om lachen.

'Eerst moeder, dan koningin!' – zo luidde de kop in de Britse Daily Mail gisteren. En die refereerde niet naar de Britse royal family, maar gewoon naar onze Oranjes. Prinses Alexia werd namelijk ietwat oncharmant op de kiek gezet tijdens de Olympische Spelen, en de corrigerende blik van Máxima spreekt daarbij boekdelen...

Kauwgom

Máxima, Willem-Alexander en hun twee oudste dochters gaan van hot naar her om zo veel mogelijk Nederlandse sporters in actie te zien tijdens de Olympische Spelen. Van hockeyers tot mountainbikers en van paardrijders tot aan zwemmers: de Oranjes zitten steevast op de tribune om TeamNL aan te moedigen. Dat je er dan op een gegeven moment wat verveeld van raakt, kunnen wij maar al te goed begrijpen. Voor Alexia pakte dat echter wat ongunstig uit, want haar verveelde-kauwgom-kauw-blik ging meteen het hele internet over.

Niet alleen haar eigen uitdrukking, ook de blik van mama Máx werd opgemerkt. "Máxima van Nederland werpt dochter Alexia (19) een dodelijke blik toe omdat zij kauwgom kauwt tijdens het kijken van het Olympisch zwemmen", schreef de Daily Mail Online.

Nou moeten wij zeggen dat het wat ons betreft wel een beetje meevalt met die 'dodelijke blik', maar heel blij kijkt de koningin ook niet. Afijn, oordeel zelf maar:

Toch moeten we de prinses ook wat positieve credits meegeven, want op andere kiekjes ziet ze er een stuk geïnteresseerder uit. Terwijl haar zus en moeder de hand voor de mond slaan in verbazing, valt voor Alexia de mond wagenwijd open. Je kunt over de Oranjes zeggen wat je wilt, maar ze leven in ieder geval wél mee!

Embed from Getty Images

Shownieuws

Ook in Nederland zelf is de kauwgom van Alexia reden tot discussie. Zo laat royalty-expert Sandra Schuurhof weten: "Ik vind sowieso kauwgom kauwen als je in de openbare ruimte bent en je gaat dan bellen zitten blazen nou niet al te charmant. En als je dan ook nog eens de prinses van Nederland bent… Het is niet handig. Je zit op zo’n tribune met allemaal hoogwaardigheidsbekleders. Je weet dat er allemaal fotografen zijn."

Schuurhof vervolgt: "Ja, het is natuurlijk gewoon afwachten, en Máxima zie je echt kijken - dat schreef de Daily Mail ook: als blikken konden doden had ze een probleem gehad! Het was van: 'wat ben jij aan het doen, man, doe eens even normaal!'”

Ach ja, technisch gezien misschien niet de meest handige actie van Alexia. Al moeten wij eerlijk te kennen geven dat we het stiekem ook niet erg vinden wanneer onze prinsessen zich iets meer van hun rebellerende kant laten zien. We zijn allemaal jong geweest, non?

Bron: Daily Mail Online, Shownieuws | Beeld: NL Beeld