Maakt het leven mooier

Fred van Leer is happy single: 'Moet er niet aan denken om met iemand te zijn'

De presentator geeft voor het eerst in tijden een openhartig interview.

Fred van Leer heeft relaties en daten voorlopig even afgezworen. Dit onthult hij in de podcast Real Talk van FunX-dj Fernando Halman. Het is voor het eerst in jaren dat de presentator en stylist een uitgebreid interview over zijn privéleven geeft.

Relaties afgezworen

"Ik moet er niet meer aan denken om met iemand te zijn”, laat Fred weten. “Dat heb ik afgezworen voorlopig. Dat is niet voor mij weggelegd."

Hij vervolgt: "Ik kan wel dansen, maar niet met z'n tweeën. Ik vind het lekker om alleen te zijn. Dat druipt ook door in mijn werkleven. Omdat je weet: ik kan alles van mijzelf erin gooien zonder dat er zeshonderd mensen overheen moeten pissen."

Donkere periode

De afgelopen jaren waren voor Fred ontzettend zwaar. Na een aantal heftige gebeurtenissen belandde de presentator in een donkere periode, en mede daarom liet hij weinig van zich horen in de media. "Die depressie is wel heftiger geworden en dat is nog steeds een gevecht", vertelt hij openhartig. "Daar zit ik middenin en daar zal je altijd mee moeten vechten."

Door alle narigheid heen voelde hij zich gelukkig wel enorm geliefd, en dat heeft hem er echt doorheen gesleept. "Van zoveel mensen heb ik liefde gekregen. Ze zeggen wel eens 'social media is nep', maar op dat moment is het echt real", aldus Fred. "Tuurlijk, mijn vrienden hebben mij door die tijd geholpen. Maar als ik niet zo'n groot vangnet had gehad, dan had ik niet zo snel terug kunnen komen."

Eerste interview

De podcast met Fernando Halman is Freds eerste grote interview in drie jaar tijd. Waarom hij zich zo lang stil heeft gehouden? "Ik heb er gewoon geen zin in, want dan lees ik het terug en ze hoeven maar net een woordje weg te laten of er soms net een ander woordje van te maken, waardoor de hele context van het verhaal niet klopt", legt hij uit. "Ik ben altijd heel erg open geweest, naar de pers ook, maar daar hebben mensen toch wel misbruik van gemaakt. Ik dacht: ik ga gewoon helemaal niets meer zeggen. Dat is heel lekker eigenlijk." Helemaal begrijpelijk!

Bron: NU, Real Talk | Beeld: NL Beeld