Maakt het leven mooier

Creepy chic: de royals en hun liefde voor insecten-bling

What bugs you, hoogheid?

Dacht je dat royals alleen van paarden en corgi’s houden? Deze hoogheden zijn dol op insecten. Maar dan wel de bling variant uiteraard. Wij duiken in verschillende vorstelijke juwelenkisten en zetten de mooiste creepy crawly broches voor je op een rij!

Koningin Máxima

Wat: diamanten spinnen met parels en stenen.

Designer: Argentijnse juwelier Celedonio.

Dat onze koningin Máxima grote beestenbroches niet schuwt, moge duidelijk zijn. Verscheen ze eerder al met slangen, kevers en libelles als accessoires, tijdens een event in Den Haag zaten daar ineens twee grote joekels van spinnen. Prachtig gemaakt, maar toch nog altijd wat creepy voor wie arachnofobie heeft. Want om die tarantula’s nou elke keer vanuit je ooghoek te spotten...

Koningin Mathilde

Wat: zilveren libelle met diamanten en saffieren.

Designer: juwelier begin 20ste eeuw.

Beeld: NL Beeld

De Belgische royal heeft een relatief bescheiden juwelenkistje, maar is graag bezig met het aanvullen daarvan. Naast de erfstukken van de voormalige Belgische koningin Fabiola heeft ze zelf bling aangeschaft bij de Antwerpse diamantenindustrie en via veilinghuizen, waaronder deze sierlijke libelle uit 1920. Dochter Elisabeth heeft straks als koningin genoeg juwelenkeus.

Koningin Camilla

Wat: zilveren wandelende tak met diamanten.

Designer: koninklijke juwelier Geoffrey Munn.

Hoewel ze een echte wandelende tak nogal griezelig vond (er zat er eentje op haar mouw tijdens een bezoek aan de South of England Show), is deze broche een persoonlijke favoriet van de Engelse koningin. Camilla kreeg de diamanten wandelende tak van haar inmiddels overleden vader, verpakt in een chocolade-ei (cadeaupapier is zo passé!), voor haar verloving met toen nog prins Charles.

Prinses Michael of Kent

Wat: zilveren vlinder met kristallen.

Designer: onbekend.

Embed from Getty Images

Nadat ze zwaar bekritiseerd werd voor het dragen van een ‘blackamoor’ broche (een broche in de vorm van een zwarte slaaf) houdt prinses Michael (getrouwd met de neef van wijlen queen Elizabeth) het nu bij neutralere accessoires. Ze is dol op kralenkettingen. Deze sprankelende vlinder met kristallen droeg ze naar Westminster Abbey, toen Elizabeth en Philip 60 jaar getrouwd waren.

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwste Beau Monde. Nog tot eind deze maand in de winkels!

Tekst: Davina Harte | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld