Maakt het leven mooier

Lichaamstaalexpert over Harry en Meghan: 'Nerveus en huiverig'

Meghan zocht duidelijk steun bij haar echtgenoot, volgens de expert.

Zondagochtend verschenen prins Harry en hertogin Meghan voor een openhartig interview in het praatprogramma CBS Sunday Morning. Hier praatte het stel openhartig over onderwerpen als mental health. Een lichaamstaalexpert liet haar kritische blik los op het paar.

Harry en Meghan

De Sussexes waren dit weekend te gast bij de Amerikaanse ochtendshow CBS Sunday Morning om om hun nieuwe social media-initiatief The Parents Network uit te lichten, maar er werd ook in gegaan op hun eigen ervaringen. “Alles wat je wil als ouder is je kind beschermen”, aldus Meghan.

De hertogin sprak ook uitgebreid over haar mentale gezondheid. “Ik denk dat, als je pijn of trauma hebt meegemaakt, dat het een belangrijk deel van het genezingsproces is om erover te praten”, zo vertelde ze. “Persoonlijk denk ik dat ik slechts het topje van de ijsberg verwerkt heb. Maar ik weet dat ik nooit zou willen dat iemand anders zich zo voelt. Ik zou nooit willen dat iemand anders dat soort plannen maakt.”

Lichaamstaal

Judi James, een expert op het gebied van lichaamstaal, heeft het interview met Harry en Meghan uitgebreid onder de loep genomen voor The Mirror. "Wanneer Meghan haar eigen verhaal deelt over suïcidale denkbeelden, is ze met haar haren aan het friemelen en heeft ze een wrange, vreugdeloze glimlach die suggereert dat ze zich moedig toont uit beleefdheid."

"Ze reikt met haar hand uit naar Harry's been, alsof ze zijn steun opzoekt – hoewel hij relatief stil blijft zitten met z'n hoofd schuin en haar gezicht ogenschijnlijk bezorgd bekijkt. Als hij omlaag kijkt, wrijft hij z'n vingers tegen elkaar, wat een nerveus gebaar lijkt, terwijl Meghan omschrijft wat ze heeft moeten doorstaan nadat zij 'niet geloofd' werd."

Aan The Sun verklapt James dat Haz 'een beetje niet-ontvankelijk' overkomt in het gesprek. "Harry's reactie ziet er een beetje huiverig uit", meldt de lichaamstaalexpert. "Z'n hand pakt de hare niet vast in een wederzijds gebaar, maar hij begint in plaats daarvan nerveus met z'n vingers te wrijven terwijl hij z'n eigen handen vasthoudt."

Tja – het zal voor de Duke natuurlijk niet makkelijk zijn om z'n grote liefde zo te horen praten over die loodzware periode. Hopelijk haalt het paar volop energie uit hun nieuwe project. Dat de twee nu iets kunnen betekenen voor andere ouders zal ze ongetwijfeld goed doen!

Bron: The Sun, The Mirror | Beeld: Videostill CBS Sunday Morning