Maakt het leven mooier

Ontdek de weldaad van de Zuid-Tirolse bergen bij Vitalpina® Hotels Südtirol

Laat je onderdompelen in Zuid-Tiroolse rust en ontspanning bij Vitalpina Hotels!

Vitalpina® Hotels Südtirol

In Zuid-Tirol/Südtirol, de noordelijkste regio van Italië, geniet je van prachtige najaarskleuren in de natuur, maar ook van warme dagen, zwemmen, hiken en dolce vita. Dankzij het milde ­Mediterraanse klimaat lijkt de nazomer eindeloos te duren. Van herfsthikes en forest bathing tot Zuid-Tiroolse tradities en wellness – als je je wilt onderdompelen in alles wat Zuid-Tirol te bieden heeft, zit je goed bij Vitalpina® Hotels Südtirol.

De sustainable familiehotels zijn meer dan een host in deze prachtige Noord-Italiaanse regio, ze zijn ook een bron van kennis van alles wat Zuid-Tirol te bieden heeft. En dat delen ze graag met je. Naast gecertificeerde hiking gidsen vind je in vele hotels dan ook een bergbeklimmer, een gids voor fietstochten en een kruidenexpert die graag hun (passie voor de) regio laten zien.

Daarnaast is duurzaamheid erg belangrijk. Producten worden zoveel mogelijk lokaal gekocht en sommige hotels verbouwen groenten en kruiden. Bovendien zijn er genoeg mogelijkheden om er autovrij vakantie te vieren. Hoe dol ze bij Vitalpina® Hotel Südtirol ook zijn op bergen, bergen van afval zien ze liever niet.

Beeld: © Vitalpina Hotels Südtirol / Manuel Kottersteger

Liefde voor de natuur

Vitalpina® Hotels Südtirol heeft maar liefst ongeveer 30 sustainable hotels in het noordelijkste stukje van Italië. Elk met zijn eigen stijl, maar alle gericht op het motto ‘mountains are life’. Deze liefde voor de natuur en de bergen vind je terug in alle Zuid-­ Tiroolse vestigingen.

Movement & mountains

  • Elk Vitalpina® Hotel Südtirol heeft minstens één gecertificeerde hiking gids voor mooie wandeltochten. Er zijn elke week minstens drie hikes onder begeleiding.
  • Je kunt backpacks, wandelstokken, routes en ander materiaal gratis lenen.
  • Zin in wat uitdaging? Laat je dan ergens droppen voor een individuele hike.
  • Voor de sportievelingen onder ons: ontvang het Staying Active programma met wekelijkse activiteiten.
  • Mocht je een one way route hebben: er is een shuttle service, of je kunt met de MobilCard (krijg je van het hotel) gratis terugreizen.

Relaxation & nature

  • Stoombaden, sauna’s… Er is voor elk wat wils op het gebied van spa en wellness.
  • Daarna kun je in het binnen- of buitenzwembad plonsen.
  • Beautybehandelingen? Wat dacht je van een spa treatment gebaseerd op appels, kruiden en whey? - Heerlijk na het wandelen: een Vitalpina wellbeing-massage.
Beeld: © Vitalpina Hotels Südtirol / Manuel Kottersteger

Pleasure & health

  • Er wordt zo veel mogelijk gekookt met verse regionale seizoensproducten en kruiden.
  • Er is een uitgebreid menu (ook vegetarisch/plant based) met Alpine-Mediterraanse gerechten.
  • Uiteraard is er genoeg keuze uit high quality wijnen uit Zuid-Tirol. Cheers!
Beeld: © Vitalpina Hotels Südtirol / Manuel Kottersteger

Ontspan 2.0: drie duurzame relaxmomenten

Tot rust komen kan nergens zo goed als in de regio Zuid-Tirol. Bij Vitalpina Hotels zijn er onder andere drie bijzondere relaxmomenten te boeken, waarmee je helemaal zen wordt.

Feel the Mountains: een mindful hiking ervaring met een gids. Het doel is om niet vanuit jezelf te denken, maar vanuit je omgeving. Laat de natuur op je inwerken zodat je je heel bewust wordt van je omgeving en van jezelf. Voel de bergen - letterlijk.

Beeld: © Vitalpina Hotels Südtirol / Manuel Kottersteger

Forest Bathing: ga op een stille date met de natuur. Forest bathing (shinrin yoku) komt uit Japan en heeft een bewezen gunstige werking op zowel je lichaam als je geest. Het gaat erom dat je jezelf onderdompelt in het groen om je heen, je zintuigen open zet en zo tot rust komt.

Deep Breathing: begeleide wandelingen met ademhalingsoefeningen om kalmer te worden, je hoofd leeg te maken en je zintuigen op scherp te zetten. Een verkeerde ademhaling kan zorgen voor moeheid, rusteloosheid en spanning. Dus vul je longen met die frisse Alpenlucht!

Nieuwsgierig geworden?

Kun jij ook zo'n weldaad aan rust gebruiken? Snak jij ook naar uitzicht op bergen, exquise hapjes, en schone, Zuid-Tiroolse berglucht in je longen? Bezoek dan deze pagina voor meer informatie.