Maakt het leven mooier

Oeps: zoveel geld geven we in ons leven uit aan de kapper

Al die bezoekjes tikken flink aan!

Hairstylist ironing some hair

Of we nu flaneren over een hip terrasje, een zwoele date hebben, of simpelweg richting kantoor vertrekken, het devies 'als je haar maar goed zit' geldt natuurlijk altijd. En dat mag wat kosten! Dit is hoeveel al die kappersbezoekjes gemiddeld kosten over een heel leven.

Uiterlijke verzorging

We hechten veel waarde aan uiterlijke verzorging. We besteden een vermogen aan skincare-producten, laten regelmatig onze nagels doen en laten onze wenkbrauwen verven. Ook aan de bezoekjes aan de kapper hangt een flink prijskaartje. Uiteraard variëren de kosten per persoon, maar hier volgen de geschatte gemiddelde uitgaven die we gedurende ons leven aan kappersbezoeken besteden.

Knippen en kleuren

Een nieuwe coupe is zeker niet goedkoop en zelfs al ga je alleen om de dode puntjes bij te knippen, betaal je al snel €30. Vooral de kosten voor het verven van je haar kunnen hoog oplopen. Want wil je naast je knipbeurt ook nog een paar highlights of lowlights? Dan betaal je al snel €70 extra. Laat staan als je besluit je lokken van een drastische nieuwe kleur te voorzien!

Gemiddeld bedrag

Maar wat kost dat nu over een heel leven? Stel dat je om de drie maanden naar de kapper gaat, dan zijn dat zo’n vier knipbeurten à €30 per jaar. En als je daarnaast nog twee keer je haar laat verven met een prijskaartje van €70, dan is dat bij elkaar opgeteld zo'n €260 per jaar.

Ben je een echte glamourpoes die maandelijks haar favoriete salon bezoekt voor een frisse coupe en laat je je haar ongeveer elke drie maanden bijkleuren? Dan staat de teller na een jaar op een forse €640.

Om uit te rekenen hoeveel je over een heel leven kwijt bent, gaan we uit vanaf het achttiende levensjaar tot je tachtigste. Over deze 62 jaar tijd zou je met vier knipbeurten en twee keer verven per jaar zo'n €16.120 uitgeven. Is jouw kapsel meer high maintenance? Dan liggen de kosten op een whopping €39.680.

Dat is niet niks, natuurlijk, maar goed. We komen regelmatig als herboren de salon uit met onze zijdezachte lokken, en dat is uiteraard óók wat waard.

Bron: Beau Monde archief, Grazia | Beeld: Adobe Stock

Beauty
  • Beeld: Adobe Stock