Maakt het leven mooier

Good to know: zo bescherm je je haar tegen een regenbui

Hoewel de temperaturen nog lekker zomers zijn, komen er weer een fors aantal buien aan. Maar hoe zorg je nu dat je haar die nazomerse regen overleeft?

Woman in autumn city. Woman walking on rainy day with yellow umbrella. A portrait of a Long-haired stylish young girl smiling as walking with a umbrella and having fun in the centre of an old city.

Wat ons betreft kan de nazomer niet lang genoeg duren, maar met het wispelturige Nederlandse weer kun je maar beter voorbereid zijn op de nodige buien. Zo niet, dan eindigt een avondje terras voor de gemiddelde glamourpoes helaas al snel met een coupe verzopen kat. Beau Monde is op zoek gegaan naar de allerbeste tips om ervoor te zorgen dat je haar een regenbui overleeft.

1. Houd je haar droog

Wellicht trappen we hier een open deur in met onze designer-hakken, maar feit blijft: de allerbeste oplossing tegen een coupe noodweer is om uit de regen te blijven. Zoek daarom een tafeltje binnen bij dat hippe nieuwe tentje, draag een chic hoedje, of neem een opvouwbare paraplu mee in je handtas. Geen ruimte voor een mini-plu? Wij zien vooral een goede reden om een nieuwe handtas te shoppen...

2. Zorg voor hydratatie

Het voelt misschien een beetje tegenstrijdig, maar toch is het zo: gehydrateerde lokken zijn beter opgewassen tegen een frisse summer shower. Zo voorkom je namelijk dat je haar pluizig wordt bij een plotselinge plensbui. Haarstylist Jason Collier legt in gesprek met Harper's Bazaar uit dat vooral haar dat kwetsbaar is door kleuren, blonderen, of stylingproducten hier last van heeft.

De oplossing is gelukkig simpel: gebruik een hydraterend masker dat je haar intens voedt met de broodnodige mineralen en oliën. Celebrity kapper Paul Edmonds raadt aan om zo'n maskertje lekker 's nachts in te laten trekken. "Voor extra hulp in het gevecht tegen pluizigheid, moet je de avond van tevoren al beginnen."

3. Kies het juiste kapsel

Hoewel we onze lokken graag laten waaien in de wind, kan dit met een hoosbui extra knopen en narigheid opleveren. Daarom is een klassieke paardenstaart of een messy updo bij uitstek geschikt om de regen stijlvol te doorstaan. "Denk aan een casual, Parisienne-achtige look", tipt Collier, "geïnspireerd door je favoriete Franse filmsterren."

En ach, mocht je chique kapsel na een bui toch wel érg casual ogen, dan is er altijd nog de gouden tip van Edmonds: "Met de juiste attitude zal niemand erbij stilstaan." Kortom: die wetlook is natuurlijk he-le-maal hip. Toch?

Bron: Harper's Bazaar | Beeld: Adobe Stock

Beauty
  • Foto van een vrouw met lang haar en een paraplu in de regen. (Beeld: Adobe Stock)