Maakt het leven mooier

Griekse prinses Theodora: naast wie loopt de koninklijke bruid naar het altaar?

Prinses Theodora bereidt zich voor op haar langverwachte huwelijk met Matthew Kumar. Er staat nog één vraag open: wie zal haar naar het altaar brengen? De geliefde vader van de Griekse prinses, koning Constantijn II, overleed in 2023.

Theodora

Zaterdag 28 september is het eindelijk zover: Theodora en Matthew gaan trouwen. Een dag die in het teken zal staan van liefde, maar ook de emotionele leegte die het echtpaar kent sinds het overlijden van koning Constantijn II. De koning had een hechte band met zijn dochter. Dat hij haar naar het altaar zou lopen, was dan ook onmiskenbaar.

Groot gemis

Prinses Theodora, die in 2016 met de in LA gevestigde advocaat Matthew begon te daten, was oorspronkelijk van plan om in 2020 te trouwen. Hun huwelijk werd echter twee keer uitgesteld: vanwege corona en na het verlies van koning Constantijn.

Kort na het overlijden van haar vader, deed Theodora een ​​hartverscheurend eerbetoon: "Het is twee maanden geleden dat je ons verliet. Ik mis je elke dag papa. Ik hou van je."

Traditioneel of modern?

Hoewel details over de bruiloft nog moeten worden vrijgegeven, bestaat de mogelijkheid dat de oudere broer van prinses Theodora, kroonprins Pavlos, haar zal vergezellen op haar grote dag. Een ander potentieel zou haar moeder, koningin Anne-Marie, kunnen zijn. Ondanks dat de prinses genoeg dierbaren heeft die haar naar het altaar zouden kunnen begeleiden, zou ze ook nog kunnen kiezen voor een modernere aanpak door alleen naar het altaar te lopen.

Trouwplannen

Tijdens het huwelijk zal Theodora haar koninklijke fans verblinden in een prachtige bruidsjurk gemaakt door de Griekse ontwerpster Celia Kritharioti. De Griekse koninklijke familie maakte de keuze voor Celia bekend nadat ze in mei 2020 voor het eerst details over haar trouwplannen deelde.

Theodora zal worden vergezeld door haar zussen, prinses Alexia en prinses Tatiana. De grote dag van de tortelduifjes zal plaatsvinden in de Metropolitan Kathedraal van Athene. Naast de familie van het Griekse koppel zal onder meer koningin Sofia aanwezig zijn. Sofia werd geboren in de koninklijke familie van Griekenland en Denemarken en was van 1975 tot 2014 koningin van Spanje.

Royalty
  • HELLO!
  • NL Beeld