Glamour met een knipoog

De Weekendtips van Beau Monde

Van kunstexposities en modetentoonstellingen tot een brunch met je viervoeter: er is dit weekend weer van alles te doen! Heb je nog geen plannen voor de komende dagen? Met de Weekendtips van Beau Monde kom je deze heerlijk door. Fijn weekend!

De Weekendtips van Beau Monde

Het weekend staat weer voor de deur, en dat betekent dat het ein-de-lijk weer tijd is voor vertier en vermaak! Van must-see tot culinaire hotspots en van shoptips tot de beste shows en series om lekker voor thuis te blijven: dit zijn de Weekendtips van Beau Monde!

Verken Amsterdam door de ogen van kunstenares Lynn Spoor

De bruisende stad Amsterdam krijgt een compleet nieuwe dimensie in de nieuwste schilderijenserie van kunstenares Lynn Spoor. Van 3 oktober tot en met 3 november te zien in de Art Space van Contrast in Amsterdam! De expositie biedt een unieke kans om abstracte weergaven van iconische locaties als het IJ, de NDSM-werf en de Prinsengracht te bewonderen, en dat alles op een unieke locatie: een oud vrachtschip met uitzicht op de stad.

Beeld: Annebel Eppinga

Lynn heeft zelfs echte bloemen uit de Rijkstuin verwerkt in haar werken, waardoor de natuur en stadselementen op een verrassende manier samenkomen. Mis deze unieke expositie niet en geniet daarnaast van een heerlijk diner in het restaurant op het bovendek van Contrast. De expositie is gratis toegankelijk, ook als je niet bij Contrast komt dineren.

Puppy Brunch bij Celia Amsterdam

Het is vrijdag Dierendag! Wat is een betere manier om dit te vieren dan met een brunch voor jou én je viervoeter? Dit weekend, op 5 en 6 oktober, organiseert restaurant Celia Amsterdam een speciale Puppy Brunch. Terwijl jij geniet van brunchgerechten, kan je hond smullen van huisgemaakte pupcakes en puppuccino’s. Extra leuk: de opbrengst van de hondentreats gaat naar DOA, het grootste dierenasiel van Nederland.

De Puppy Brunch is perfect voor een gezellig uitje met je hond, waarbij jullie samen kunnen genieten van een heerlijke brunch in een ontspannen setting. Beschikbaar op zaterdag 5 en zondag 6 oktober, van 12.30 - 15.30 uur. Een tafel reserveer je hier.

Ontdek hedendaagse Marokkaanse mode in het Centraal Museum

Liefhebbers van mode en cultuur kunnen hun hart ophalen in Utrecht. Vanaf 3 oktober presenteert het Centraal Museum de tentoonstelling MOḌA: Moroccan Fashion Statements, waarin hedendaagse makers uit Marokko en de Marokkaanse diaspora centraal staan. Deze tentoonstelling toont de veelzijdigheid van Marokkaanse mode door middel van zo'n honderd objecten die persoonlijke en interculturele verhalen vertellen.

Modellen Yasmina, Saïf en Safae (van links naar rechts) voor MOḌA – Moroccan Fashion Statements, 2024 © Centraal Museum Utrecht / DAR Cultural Agency / Sharon Jane D

Van kosmopolitische stijlen tot traditionele kledingstukken: deze tentoonstelling biedt een fascinerende inkijk in de rijke modegeschiedenis van Marokko en hoe deze zich heeft ontwikkeld door de eeuwen heen. MOḌA is tot 2 maart 2025 te zien, dus plan je bezoek binnenkort!

Ondersteun bewustwording voor borstkanker met de ghd Pink Collectie

In oktober is het natuurlijk borstkankermaand. In samenwerking met Pink Ribbon komt ghd dit jaar weer met een limited edition Pink Collectie. Dit jaar draait alles om bewustwording en steun voor borstkankerorganisaties wereldwijd. Wat deze campagne extra bijzonder maakt, is dat medewerkers van ghd zelf centraal staan in de campagne en hun persoonlijke verhalen delen over hoe borstkanker hun leven heeft beïnvloed.

Iconische tools zoals de ghd platinum+TM styler en de ghd heliosTM föhn, die dit jaar zijn uitgebracht, zijn nu beschikbaar in een trendy fondant roze tint. Bij elk verkochte limited edition roze tool doneert ghd €10 aan Pink Ribbon Nederland. Shop de limited edition tools en draag bij aan dit belangrijke doel!

Kijktips

Ook als je dit weekend liever binnen blijft, hoef je je geen moment te vervelen met dank aan je favoriete streaming-diensten en tv-zenders.

Op Netflix vindt je vanaf deze week het nieuwe seizoen van de coming-of-age romantische komedie Heartstopper. Meer zin in spanning en sensatie? Ook het vijfde seizoen van Unsolved Mysteries staat nu online. Daarnaast stream je er nu de mysterieuze Tim Burton-film Miss Peregrine's Home for Peculiar Children.

Kun je wel wat humor gebruiken? Op Videoland stream je nu de cabaretshow Eh… van Brigitte Kaandorp. Voor een vleugje zelfreflectie én hilariteit kun je nu ook genieten van aflevering 3 van Tamara & Maria's Therapy Trip.

Ben je meer in de stemming voor een inspirerend verhaal, dan is de nieuwe romantische drama film She Taught Love een must-see. Nu te zien via Disney+.

Fijn weekend!

Lifestyle
  • NL Beeld