Glamour met een knipoog

Secret weapon: dit was het favoriete beautyproduct van prinses Diana

Prinses Diana was vele dingen, waaronder een stijlicoon en een absolute natural beauty. Maar ook de meest natuurlijke schoonheden kunnen wel eens een klein hulpmiddeltje gebruiken om er piekfijn uit te zien. Dít was Diana's geheime wapen.

Secret weapon: dit was prinses Diana's favoriete beautyproduct

Van haar iconische kapsel tot haar onberispelijke kledingstijl: prinses Diana zag er altijd prachtig uit. Om haar iconische look te verkrijgen, was er één beautyproduct dat ze echt iedere dag gebruikte, zo onthult haar stylist.

Geheime wapen

Lady Di had altijd een volumineus kapsel dat perfect in model bleef zitten. Maar wat was nou het geheim achter Diana's statement look? Haar kapper was natuurlijk altijd druk met föhnen en het zetten van rollers, maar er was één product dat er voor zorgde dat haar haar er altijd perfect uit zag. En, het wondermiddel is zelfs nu nog te koop! Het gaat namelijk om de L'Oréal Paris Elnett Satin Haarspray, om precies te zijn de rode variant.

Symbolische boodschap

Haar vaste kapper, Richard Dalton, doet trouwens nog een leuke onthulling over Diana's kapsel. Zo vertelt hij dat de prinses haar lokken nog wel eens gebruikte om subtiele boodschappen in te verwerken. Met kleine aanpassingen gaf de stylist extra betekenis aan haar looks.

Zo voegde Dalton bij het staatsbezoek aan Thailand in 1988 een orchidee toe aan haar kapsel, de nationale bloem van Thailand. Met deze simpele toevoeging liet Diana respect voor de cultuur zien. En daarnaast ziet het er ook nog eens prachtig uit, non?

Embed from Getty Images

No-go product

Hoewel ze een tijdje opvallende blauwe eyeliner droeg (zoals ook te zien op bovenstaande foto), was Diana in haar make-up altijd redelijk neutraal. "Ze droeg nooit iets te flitsends en was altijd stylish", vertelde haar styliste Mary Greenwell ooit. "Wanneer ik haar make-up deed, wilde ze alleen kleine touch-ups die haar eigen schoonheid naar voren brachten en benadrukten. Je zou nooit iets gedurfds bij iemand van haar kaliber proberen."

En omdat de prinses niks gedurfds nodig had, is er één ding dat ze altijd als no-go zag: nepwimpers! "Waarom zou je het riskeren dat je haar een slecht gevoel zou bezorgen door iets te doen wat zij niet wil?", aldus Mary. De wil van de prinses was natuurlijk wet en die nepwimpers waren, naar onze bescheiden mening, ook helemaal niet nodig. Goede keuze dus!

Royalty
  • Nouveau, NSMBL, Beau Monde archief
  • NL Beeld