Glamour met een knipoog

No make-up-look met zelfbruiner

Het spooky seizoen staat weer voor de deur, maar hier willen we natuurlijk zelf geen onderdeel van zijn. Om dit te voorkomen is de tip om zelfbruiner te gebruiken. 

make-up look met zelfbruiner

Zelfbruiner is een fantastische manier om het hele jaar door een zongebruinde gloed te krijgen, zonder dat je je huid blootstelt aan schadelijke UV-stralen. Maar hoe zorg je ervoor dat je make-up er mooi uitziet bij je gebruinde huid? In deze blog bespreken we hoe je de "no make-up" look kan creëren voor een natuurlijke, glowy look.

Welke zelfbruiner is passend bij mijn huidtype? 

De eerste stap naar een prachtige gebruinde teint is het kiezen van de juiste zelfbruiner voor jouw huidtype. Er zijn verschillende soorten zelfbruiners beschikbaar, zoals mousses, sprays, lotions en serums. Hier zijn enkele tips om de beste keuze te maken:

  • Droge huid: Kies een hydraterende zelfbruiner, zoals een lotion of serum, met voedende ingrediënten zoals aloë vera.
  • Vette huid: Gebruik een lichte mousse of spray die snel intrekt en geen vettig laagje achterlaat.
  • Gevoelige huid: Ga voor een parfumvrije, milde zelfbruiner met natuurlijke ingrediënten voor een egale tint.

Het is ook belangrijk om een zelfbruiner te kiezen die goed past bij je natuurlijke huidskleur. Een te donkere tint kan onnatuurlijk lijken, dus begin met een lichtere kleur en bouw deze geleidelijk op.

Hoe voorkom je vlekken tijdens het zelfbruinen? 

Voordat je zelfbruiner aanbrengt, is goede voorbereiding essentieel. Start met het exfoliëren van je huid om dode huidcellen te verwijderen. Dit zorgt voor een gelijkmatige applicatie en voorkomt vlekken en strepen. Let vooral op droge plekken zoals knieën, ellebogen en enkels, omdat deze gebieden meer product kunnen absorberen en sneller verkleuren.

Na het exfoliëren is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Breng een lichte, niet-vette moisturizer aan, zodat je huid zacht en soepel blijft. Vermijd echter crèmes met veel olie vlak voor het aanbrengen van zelfbruiner, omdat olie de absorptie kan beïnvloeden.

Zelfbruiner en make-up: de perfecte combinatie voor een "no make-up" make-up look 

Nadat je zelfbruiner is aangebracht en je huid een natuurlijke, egale teint heeft, kun je met een no-make-up, make-up look jouw frisse uitstraling versterken. Kies een luchtige foundation, cc cream of getinte moisturizer die naadloos aansluit bij je gebruinde huid voor een subtiele dekking en ademend effect. Voor die natuurlijke warmte breng je een vleugje bronzer aan op de jukbeenderen, slapen en kaaklijn, en voeg je een perzikkleurige blush toe voor een gezonde, ‘net-van-vakantie’ uitstraling.

Een subtiele highlighter op de jukbeenderen en neusbrug geeft een zachte glans zonder overdreven te lijken. Voor de ogen kun je kiezen voor warme, zachte tinten zoals goud of koper die je teint versterken, zonder zware lijnen of scherpe contrasten. Werk de look af met een nude of koraalkleurige lippenbalsem voor een frisse, natuurlijke finish. Met deze stappen bereik je een moeiteloze, stralende look die eruitziet alsof je nauwelijks make-up draagt, maar toch een prachtige glow geeft.

Beauty
  • Popi.nl