Arise, prins Dennis van Johor!

Dennis Verbaas uit Lisse is getrouwd met prinses Aminah, dochter van de schathemelrijke sultan van Johor. Alle details, op Beau Monde.

Het sprookje is compleet: Dennis Verbaas (28), tegenwoordig Dennis Muhammad Abdullah, uit Lisse is getrouwd met zijn verloofde, de Maleisische prinses Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah Sultan Ibrahim (31).

Eigenlijk zijn de festiviteiten afgelopen woensdag al begonnen, maar het hoogtepunt was toch het huwelijk zelf. De ceremonies hadden plaats in het 151-jaar oude Istana Besar (Koninklijk Paleis) in hoofdstad Johor Bahru. In de ochtend werd het jawoord gegeven, daarna volgde de 'solemnisation ceremony', een religieus moment.

Traditie

© ANP

De bruid droeg een traditionele 'Baju Kurung Teluk Belanga’ en bruidegom Dennis al even traditionele ‘Baju Melayu Teluk Belanga’ als kleding. Het betreft hier de officiële dracht van Johor en stamt uit de 19de eeuw toen Singapore nog de hoofdstad van Johor was. Het is te herkennen aan de kraagloze top met een halslijn die is gestikt op een manier die bekend staat als 'tulang belut' (de ruggengraat van een aal).  

Troonzaal

© ANP

Later op de dag is er de Bersanding ceremonie, een staatsdingetje in de Troonzaal van het Istana Besar. Die is alleen toegankelijk voor royalty en VIP's, maar Aminah toont zich een moderne prinses door ook de mensen uit te nodigen die voor haar zorgden toen ze jong was. Onder hen de staljongens die haar leerden rijden, de chauffeurs die haar naar school reden en de bodyguards die haar beschermden.

Dierbare staf

© ANP

"Dit zijn de mensen waar ik mee ben opgegroeid," zegt ze. "Ze betekenen veel voor me en ik wil hen op mijn bruiloft hebben om mijn geluk met hen te kunnen delen. Na school speelden mijn broers en ik met de staljongens en aten we samen. Ik heb ook iedereen die voor ons zorgde uitgenodigd. Ze maakten deel uit van mijn kindertijd en leerden me het belang van toewijding, dienstbaarheid, loyaliteit en vriendelijkheid." Alle leden van haar dierbare staf kregen al een door de prinses zelf ontworpen cadeau.  

Nieuw begin

© ANP

Voor prinses Aminah is het echt een nieuw begin. "We verhuizen naar ons eigen huis en beginnen een nieuw leven als man en vrouw," zei ze tegen het Royal Press Office. "Het wordt voor het eerst dat ik op mezelf woon en niet meer samen zal zijn met mijn ouders en familie." Op de vraag waarom ze voor Dennis is gevallen zegt ze: "Hij heeft een vriendelijke en aardige persoonlijkheid, hij steunt me enorm en begrijpt me goed."

Echte liefde

© ANP

Ook Dennis liet van zich horen. Zo vertelde hij dat hij de Islam al in mei 2015 heeft omarmd, nog voor hij prinses Aminah leerde kennen. En dat hij het een eer vindt om te worden geaccepteerd door de koninklijke familie van Johor. "Tunku Tun Aminah betekent heel veel voor me," zegt hij. "Ze is heel lief, maar ook heel verstandig en is iemand met sterke gezinswaarden. Ze is heel close met haar familie, net zoals ik dat ben met mijn familie in Holland."

Dennis zei ook dat hij ondanks zijn huwelijk met een royal gewoon blijft werken, omdat zijn vader altijd het belang heeft benadrukt van hard werken en zelf de kost verdienen.

Dennis Verbaas Muhammad Abdullah bekleedt momenteel een senior positie bij een grote projectontwikkelaar in Johor Bahru.

Megafeest

© ANP

In totaal zijn er zo'n 1200 gasten op deze royal wedding. De beveiliging van hun huwelijk is te vergelijken met die van een staatsbruiloft. En qua aankleding en feestelijkheden is er niet op de kleintjes gelet. Zijne Koninklijke Hoogheid sultan Ibrahim ibni Almarhum sultan Iskander is miljardair en prinses Aminah is zijn enige dochter, dus het is alles goud dat blonk. Als in: 24-karaat.  

En in Lisse?

© ANP

Dennis groeide op in een rijtjeshuis, heeft een broer Denny en een zus Denise en doornormale ouders die uiteraard allemaal bij zijn huwelijk waren. Zijn vader zit in de bloemenhandel, zijn moeder is verkoopster in een kledingwinkel. Dennis – hij lijkt niet erg te staan op een titel –  komt door zijn huwelijk terecht in de wereld van schathemelrijke mensen.

Goud

© TheCoverage.my

Zo heeft de sultan zijn eigen goudkleurige Boeing 737…

© TheCoverage.my

… die ook aan de binnenkant het toppunt van comfort-met-goud is. Voor een vorst die zo opulent leeft is het een wonder dat sultan Ibrahim ook nog eens populair is: hij eet in gewone restaurants en geeft forse fooien en investeert ook veel geld in goede doelen en het verhelpen van de armoede in zijn deel van het land. Wat duidelijk getuigt van een andere mentaliteit dan zijn vader, die ooit een caddy doodsloeg, omdat het niet lekker ging op de golfbaan.

Bolides

© Car Throttle

Het wagenpark van de koninklijke familie van Johor mag er ook zijn. Volgens de Telegraaf gaat het om krap 400 prachtexemplaren, waaronder Bugatti's, Lamborghini's. Maserati's, McLarens, Pagano's en Rolls-Royces. Deze roze is meteen de Beau Monde redactie-favoriet. Eén van deze bolides draagt het duurste kenteken van Maleisië: WWW1. De sultan telde er zonder knipperen zo'n 100.000 euro voor neer.

Luxe truck

© Mack Truck Brisbane

Minder voor de hand liggend, maar toch heerlijk poenerig is zijn Mack Truck, de meest luxe vrachtwagen ter wereld, ter waarde van een half miljoen. Maar dan heb je ook zittingen die zijn geborduurd met 72.000 steekjes gouddraad, CCTV, 2 flatscreens, BBQ, een dubbel bed en een  uitgebreide keuken. En een massief gouden tijgerbeeldje op de motorkap. De sultan gebruikt hem om zijn 'power boat' mee door het land te slepen. En hoewel Dennis en Aminah hun eigen leven krijgen, lijkt dat met zo'n schoonfamilie toch een gouden randje te zullen krijgen.  

Laatste nieuws