slogan

En het nieuwe Zweedse prinsesje heet…

::

In Stockholm stond de agenda van de Zweedse royals vanochtend vooral in het teken van de nieuwe aanwinst van de familie: prinses Adrienne Josephine Alice, hertogin van Blekinge.

Adrienne is de naam die haar ouders prinses Madeleine en Chris O'Neill hebben gekozen, Josephine komt vaker voor in de familie, het is een van de voornamen van Madeleine en de oma van Chris heette zo. En Alice is een vernoeming naar Madeleine's oma, de moeder van koningin Silvia, Alice Sommerlath.

De trotse opa, koning Carl Gustaf maakte de naam van de piepjonge Koninklijke Hoogheid bekend na een kabinetsbijeenkomst waar ook kroonprinses Victoria deel van uitmaakte. 

© Christin Zi /  Twitter

De titel is nieuw: Adrienne is de eerste hertogin van Blekinge in Zuid-Zweden, waar zo'n 153.000 mensen wonen.

© Princess Madeleine of Sweden

Prinses Leonore en prins Nicolas maakten vrijdag al kennis met hun nieuwe zusje.

Het grootste deel van de koninklijke familie, waaronder de nu al licht uitgeput ogende vader van drie, was aanwezig bij het Te Deum (dankdienst) in de koninklijke paleiskapel. Dat werd gehouden ter ere van het nieuwe Bernadotje, die tiende in de lijn van de troonsopvolging is.

Ook prinses Estelle, de dochter van kroonprinses Victoria en prins Daniel, was er bij: ze is nog niet leerplichtig en kon dus makkelijk mee naar de dienst.

Het is goede training voor de vele officiële momenten die de aanstaande koningin van Zweden nog te wachten staan. 

Iedereen blij!

© via Scandinavian Royals

Vorige week betuigden de Zwoyals al massaal hun grote vreugde over de komst van de baby.

 

Foto's  © Chris O'Neill / Kungahuset / BSR Agency